Тріска в клярі на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Я точно знаю, яким блюдом можна догодити моєму чоловікові. Воно повинно бути з м'яса або риби, підсмажене і підходити до смаку під пиво. У зв'язку з цим я часто роблю філе в клярі, а рецепт може бути будь-який.
Що, блюдо жирне, що, воно з алкоголем, але іноді ж можна, якщо це дуже смачно? Ви такої ж думки? Тоді запишіть собі, як приготувати тріску в клярі на пиві. Я навіть гарнір до неї не подавала, але картопля фрі точно підійде. І можете заздалегідь не турбуватися, адже часу на створення піде зовсім небагато.
- Гарячкові файл - 500 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам(120 г - в кляр, 30 г - для обваливания)
- Світле пиво - 360 мілілітрів
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Каєнський перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Тріску наріжте довгими шматочками. Потім їх посоліть і поперчіть.
2. Зробіть кляр. Збийте разом борошно з яйцем, пивом і сіллю.
3. Тим часом зробіть фритюр з розігрітою олією.
4. Після цього кожен шматочок риби умочіть в борошні, а потім в клярі.
5. Обсмажте тріску з обох сторін по 2 хвилини у фритюрі.
6. Видаліть зайвий жир з риби за допомогою серветки. Подавайте! Смачного!