Рецепт Торт «Весняний настрій» фото

Торт «Весняний настрій»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Бісквітне тісто
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Десерти , Торти , Тістечко
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Соковитий сметанний бісквіт і різнокольорові сирні кульки - ось, з чого складається це диво! Такий торт особливо сподобається дітям.

Опис приготування:

Цей торт не дарма називається весняним - яскраві кольори сирних кульок дійсно піднімають настрій. Для забарвлення сиру можна використовувати різнокольорову кокосову стружку, а можна купити харчові барвники - вони створять набагато більш яскравий колір і зроблять випічку ще більш красивою. Торт виходить ніжним і соковитим завдяки сметанному крему - він добре просочує повітряні коржі.

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 1 Склянка (в тісто)
  • Яйце - 3 штуки (в тісто)
  • Білок - 1 штука (в тісто)
  • Крем - 450 мілілітрів(150 мл в тісто, 300 мл в крем)
  • Борошно - 2 склянки
  • Розпушувач - 10 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 300 грам
  • Жовток - 1 штука (для кульок)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки (для кульок)
  • Крупа манна - 2 Ст. Ложки
  • Кокосова стружка - 80 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки (для крему)
  • Кондитерська посипка - 3-4 Ст. Ложок
торт
1. Приготуйте кульки: сир, цукор, манку, ванілін і жовток добре перемішайте. Розділіть масу на кілька частин і додайте кокосову стружку різного кольору.
торт
2. Скачайте невеликі кульки і залиште їх у холодильнику. Приготуйте тісто: масло розітріть міксером з цукром, додайте яйця і білок. Додайте сметану, борошно з розпушувачем і перемішайте.
торт
3. Відомства 2/3 тесту в окрему миску. В 1/3 тесту додайте какао і знову перемішайте. Шоколадне тісто розрівняйте в формі і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Дайте коржу охолонути.
торт
4. Викладіть у форму сирні кульки. Проміжки між кульками заповніть тістом. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин. Зріжте верхівку коржа і дайте йому охолонути.
торт
5. Шоколадний корж розріжте на дві частини. Сметану змішайте з цукровою пудрою. Половину шоколадного коржа змастіть сметанним кремом. Викладіть корж з сирними кульками і змастіть його кремом.
торт
6. Викладіть шоколадний корж і знову змастіть сметанним кремом. Прикрасьте кондитерської посипкою і залиште в холодильнику на 2-3 годину. Смачного!

Схожі рецепти