Рецепт Торт «смородинове настрій» фото

Торт «смородинове настрій»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Дуже смачний і при цьому низькокалорійний торт з приємною кислинкою. Рецепт, як приготувати торт"Смородинове настрій" , я спростила і зробила доступнішим. Побалуйте себе смачним десертом.

Опис приготування:

Секрет гарного бісквіта в тому, щоб добре збити яйця, так що постарайтеся отримати стійкі піки, які не розпливаються. І, звичайно, бісквіт повинен полежати 5-6 годин, перш ніж його розрізати і збирати торт.

  • Яйця - 5 штук
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 130 грам
  • Вода - 1 Склянка (для просочення)
  • Цукор - 0, 5 склянки (для просочення)
  • Ванільний цукор - 1 штука (для просочення)
  • Крем - 400 грам (для мусу)
  • Смородинове варення - 5-6 Ст. Ложок (для мусу)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (для мусу)
  • Сухе молоко - 2 Ст. Ложки (для мусу)
  • Желатин - 15 грам (для мусу)
  • Крем - 400 грам (для крему)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок (для крему)
  • Загущувач - 1 штука (пакетик)
  • Кокосова стружка - 1 штука (пакетик)
торт
1. Розбийте яйця в миску, додайте дрібку солі і почніть збивати на невеликій швидкості до утворення піни.
торт
2. Потім частинами вводите цукор і продовжуйте збивати на високій швидкості до щільної стійкої піни.
торт
3. Кілька разів просійте борошно, додавайте її в яєчну суміш в 2-3 прийому. Перемішуйте лопаткою акуратно в одному напрямку.
торт
4. Роз'ємну форму для випічки застеліть пергаментом, вилийте в неї тісто. Розрівняйте його лопаткою. Духовку розігрійте до 180 градусів і випікайте 40-45 хвилин. Перевіряйте готовність дерев'яною паличкою.
торт
5. Переверніть форму і залиште остигати бісквіт на решітці. Відокремте бісквіт ножем від бортів форми і витягніть, коли він охолоне. Далі розріжте його вздовж на 2 коржа.
торт
6. Для приготування мусу з'єднайте сметану, смородинове варення, сухе молоко і цукор. Збийте все міксером. Потім додайте набряклий желатин і доведіть мус до однорідності.
торт
7. Зваріть сироп з цукру і води з ваніллю. Пропитайте им оба коржа. Один корж поверніть в форму для випічки і наверх викладіть мус. Поставте все в холодильник на 10 хвилин. Потім накрийте торт другим коржем і відправте в холодильник на 6 годин.
торт
8. Для приготування крему сметану і цукор збийте міксером до розчинення цукру. Потім додайте кілька крапель лимонного соку і загущувач для вершків, перемішайте і поставте в холодильник на півгодини.
торт
9. Після того як торт постояв у холодильнику, змастіть його кремом і зверху посипте кокосовою стружкою.
торт
10. Ось такий ніжний торт повинен вийти.

Схожі рецепти