Салат «Новорічний настрій»
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл прийнято готувати різноманітні і смачні страви, в тому числі і салати. Цей варіант вас порадує незвичайним поєднанням інгредієнтів і обов'язково припаде до смаку всім гостям.
Якщо вам цікаво, як приготувати салат "новорічний настрій", то просто прочитайте цей рецепт. Він обов'язково стане в нагоді вам напередодні свят. Особливо він актуальний, коли ви запрошуєте додому гостей. Ви обов'язково зможете їх здивувати таким смачним салатом!
- Сіль, зелень, майонез - За смаком
- Cervélo - 200 грам
- Карбонат - 200 грам
- Копчені гомілки - 200 грам
- Груші - 3 штуки
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Тархуна - 1 пучок
- Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок
Груші вимийте під проточною водою. Очистіть їх від шкірки, дістаньте серцевину. Наріжте груші соломкою. Точно також наріжте і очищені від шкірки солоні і свіжі огірочки.
Сервелат і карбонад також наріжте соломкою. Замість цих інгредієнтів ви можете використовувати і улюблену ковбаску чи шинку. Копчені курячі стегенця наріжте, діставши з них кістки.
Соус для цього салату краще приготувати заздалегідь, щоб він просочився ароматами трав. Для соусу викладіть в піалу майонез. Тархун вимийте і дуже дрібно нарубати ножем. Покладіть його в піалу з майонезом.
Видавіть сік одного невеликого лимона в піалу з майонезом і тархуном. Соку повинно вийти пару столових ложок. Ретельно перемішайте соус, поставте його в холодильник на пару годин.
Перекладіть підготовлені овочі і м'ясну нарізку в салатник, в якому будете подавати страву. Дістаньте з холодильника заправку, додайте її до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте і посоліть за смаком. Не забудьте, що м'ясо і мариновані огірки вже містять сіль, тому не переборщіть з нею. Подавайте блюдо до столу порційно або в загальному салатник.