Торт Шварцвальдський
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити на гостей незабутнє враження? Приготуйте торт «Шварцвальдський»! Гості будуть приємно здивовані не тільки незвичайним смаком торта, але і його красою! готуємо!
Торт «Шварцвальдський» - це справжній витвір мистецтва! Щоб його приготувати, доведеться помучитися, але все витрачений час і сили будуть компенсовані сповна, коли ви спробуєте, що у вас вийшло! Щоб потекли слинки, досить почитати рецепт торта «Шварцвальдська»! шоколадний крем, збиті вершки, вишні - звучить заманливо! Ви хочете знати, як готується торт «Шварцвальдський»? Тоді поспішаю поділитися рецептом!
- Вишня - 400 грам (заморожена)
- Цукор - 170 грам
- Яйця - 6 штук (для коржа)
- Цукор - 190 грам (для коржа)
- Борошно - 100 грам (для коржа)
- Какао-попрошок - 30 грам (для коржа)
- Вершкове масло - 80 грам (для коржа)
- Вершки - 700-800 мілілітрів(33-35% жирності)
- Цукрова пудра - 7 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка (або загущувач для вершків)
- Шоколад - 35 грам (чорний)
1. Бісквіт для цього торта слід приготувати за 8-12 годин. Раджу приготувати генуезький бісквіт. Готовий бісквіт розрізаємо на 3 частини - отримуємо 3 коржа.
2. Вишні промиваємо і, виклавши в миску, засипаємо цукром (50 г). Даємо постояти півгодини, після чого зливаємо сік, що виділився в окремий посуд. Буде потрібно 170 мл соку, тому, якщо соку не вистачає, доливаємо води.
3. Далі готуємо вишневий сироп: отриманий сік виливаємо в каструлю, додаємо 120 г пісочний. Доводимо до кипіння і варимо 3 хвилини. Потім знімаємо сироп з плити і додаємо вишню. Даємо сиропу охолонути, після чого виймаємо вишні, викладаємо їх на сито або друшляк і збираємо сироп, який з них стікає.
4. Тепер готуємо шоколадний крем. Шоколад подрібнюємо.
5. Розігріваємо в каструлі вершки (70 мл) з цукровою пудрою (1 ст. Ложка). Знімаємо з плити і вводимо подрібнений шоколад. Перемішуємо і відправляємо в холодильник як мінімум на півгодини. Готовий крем злегка, але тільки злегка, збиваємо за допомогою віночка.
6. Вершки (250 мл) ставимо в холодильник приблизно на 15 хвилин, потім збиваємо. Додаємо 2 ст. Ложки цукрової пудри і збиваємо, поки вершки достатньо не загустеют.
7. Можна збирати торт. Перший корж викладаємо на блюдо, поливаємо сиропом і змащуємо кремом. Далі просочуємо сиропом другий корж, укладаємо на перший, поливаємо вишневим сиропом. Викладаємо половину збитих вершків і розподіляємо по всій поверхні. Викладаємо вишні. Третій корж також поливаємо сиропом і змащуємо збитими вершками. Укладаємо третій корж на другий, змащеній стороною вниз.
8. Знову збиваємо вершки (200 мл) з цукровою пудрою (1, 5 ст. Ложки). Обмащуємо вершкової масою торт зверху і з боків. Бока і центр торта прикрашаємо рубаним шоколадом. Ще раз збиваємо вершки з цукровою пудрою (така ж кількість), але на цей раз з крохмалем або загустителем для вершків. Прикрашаємо краю торта збитими вершками і вишнями. Торт готовий!