Шварцвальдський торт
(покроковий рецепт з фото)
«Чорний ліс» - це традиційний німецький торт, який робиться на основі бісквіта з вишнею і сметанним кремом. Сьогодні розповім, як приготувати Шварцвальдський торт в домашніх умовах.
Рецепт цього торта можна знайти практично в будь-якій кулінарній книзі, тому можна існує багато варіантів його приготування, проте, Це не значить, що всі вони правильні. Звичайно, і цей рецепт я не назву істинно оригінальним, але це не означає, що він вийде несмачним. Для його приготування важливо вибрати якісний чорний шоколад з вмістом какао не менше 70%. Такий торт не підходить для дитячого свята, але і дорослі потребують солодощах.
- Борошно - 1 Склянка
- Какао - 0, 25 склянки
- Цукровий пісок - 1, 5 склянки(1 стакан для бісквіта, 0, 5 склянки для сиропу)
- Яйця - 6 штук
- Вода - 1, 5 склянки
- Вишневий лікер - 2-3 Ст. Ложок
- Вершки - 0, 5 L
- Цукрова пудра - 2 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вишня - 30 штук
- Шоколад гіркий - За смаком
1. Для бісквіта: в миску вбиваю яйца, додаю до них цукровий пісок, міксером збиваю до утворення пишної піни.
2. Порційно ввожу заздалегідь просіяне борошно і какао, гарненько перемішую до однорідної маси.
3. Форму для випічки змащую маслом, вливаю тесто, розподілити його рівномірно і відправляю в заздалегідь розігрітий до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
4. Готовий бісквіт дістаю з форми і перекладаю на сітку для охолодження, потім розрізаю його на 2 частини. В цей же час готую сироп: в сотейнику змішую воду з цукром, прогріваю, після розчинення всіх крупинок додаю алкоголь і перемішую.
5. Для крему: вершки, цукрову пудру і ваніль збиваю міксером до утворення міцних верхів. Один бісквітний корж викладаю на блюдо, рясно просочують його приготованим сиропом, потім змащую вершками і викладаю вишні.
6. Другий корж просочують сиропом і укладаю поверх першого коржа. Зверху і з боків змащую все тим же кремом.
7. Гіркий шоколад подрібнюю на тертці, посипаю їм боки і верхівку готового торта. Кондитерським мішком відвалів крем для прикраси. Викладаю кілька Вишеньок. Відправляю торт на 3-5 годин в холодильник для настоювання, а потім вже подаю до столу.