Торт «шаховий»
(покроковий рецепт з фото)
Кекс "шаховий" за радянських часів був дуже поширеним кондитерським виробом. Його продавали практично у всіх кулінаріях та кіосках. Тепер його не зустрінеш у продажу, але можна приготувати!
Варто відзначити, що для приготування кексу знадобиться час. Поспіх тут недоречний. Тому, якщо ви хочете порадувати своїх рідних і близьких відмінною випічкою, то запасіться терпінням. Дотримуйтесь рецептурою і кекс вас приємно здивує!
- Вершкове масло - 360 грам (або поширення)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 600 грам
- Какао - 1, 5 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Цукор - 360 грам
- Povidlo - 450 грам (кисло-солодке)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У чашу натріть на тертці 180 грам холодного масла, додайте 180 грам цукру. Перетріть руками.
Додайте одне яйце, 300 грам борошна, 1 ç.l. Розпушувача для тіста.
Замісити м'яке тісто.
На робочій поверхні розкачати тісто в пласт, товщиною 0, 7-1 см.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Деко застеліть пергаментом, перекладіть тісто і поставте в духовку на 15-20 хвилин.
Поки корж випікається, замісіть тісто з какао.
У чаші змішайте 180 грам цукру і 180 грам холодного вершкового масла. Додайте 250 грам борошна, 1 яйце, какао.
У чаші змішайте 180 грам цукру і 180 грам холодного вершкового масла. Додайте 250 грам борошна, 1 яйце, какао.
Замісити тісто.
На робочій поверхні розкачати з тіста пласт товщиною 0, 7-1 см.
Перекладіть на деко застелене пергаментом. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.
Готовий пласт з білого тесту.
Теплий корж змастіть повидлом (200 грам).
Готовий темний корж зніміть з дека.
З'єднайте обидва коржа між собою.
Зверху поставте гніт і залиште на 2 години при кімнатній температурі.
По закінченню часу, ображати гострим ножем нерівні краї заготовки з коржів. Обрізки збережіть.
Візьміть лінійку і наріжте смуги однакової довжини і ширини.
На широкій дошці або блюді почніть збирати кекс. Для цього візьміть одну смугу заготовки і змастіть повидлом.
Переверніть смужку на бік, щоб змащена частина повидлом виявилася всередині. Візьміть ще одну смугу і змастіть повидлом, чергуючи кольору. Ширину кексу регулюйте з кількості отриманих смуг. У моєму випадку, ширина вийшла з трьох смужок.
Поєднавши смужки, змастіть верх повидлом.
Далі візьміть смужку, змастіть бічну сторону повидлом і викладіть на отриманий шар. Але так, щоб чорна смуга була на білій.
З'єднайте залишилися смуги за попереднім принципом, чергуючи і поєднуючи чорне з білим.
Отриманий кекс змастіть рясно повидлом.
Крихітку подрібніть в блендері і обсипте кекс, притискаючи її. Залиште випічку при кімнатній температурі на 5-6 годин.
По закінченню часу, наріжте порційно і подавайте до столу. Смачного!