Шаховий сир
(покроковий рецепт з фото)
Шахи панір - по-королівськи багате на смак індійське блюдо з м'яким сиром, панир. Пряне, ароматне від букета спецій і зігріваючий за рахунок перцю чилі. Готують його швидко, подають найчастіше з рисом.
Страви з паніром користуються великою популярністю в Індії. Кожна господиня додає в них свою нотку. Але головною спецією в шахи панірують залишається гарам масала. До складу цієї прянощі входять: koriandr, бадьян, мускатний горіх, кардамон, обкладинка, кмин, гвоздика, чорний і білий перець.
Перед вами простий рецепт, як приготувати шахи панір. Приємних вам клопоту на кухні!
- Сир - 400 грам (або адигейський сир)
- Помідор - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Ferry Масала - 1 Чайна ложка
- Асафетида - 1 Чайна ложка
- Імбир тертий - 1 Чайна ложка
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (або масло ДХІ)
- Перець чилі мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні продукти.
Розігрійте на сковороді олію, висипте спеції, трохи прогрійте. Додайте подрібнену цибулю, пассеруйте його до м'якості.
Додайте помідори, порізані на маленькі кубики. Протушкувати їх (близько 5 хвилин). Якщо помідори дали багато кислоти, додайте за смаком цукор.
Додайте вершки, сіль за смаком, перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин. Кількість вершків залежить від того, наскільки густим ви хочете отримати ваше блюдо.
Додайте дрібно нарізаний перець, перемішайте.
Тепер черга панира. Акуратно перемішайте, щоб шматочки залишилися цілими. Накрийте кришкою, дайте прокипіти на повільному вогні близько 3х хвилин. Вимкніть плиту і залиште на 5 хвилин, щоб панір ввібрав в себе всі аромати.
Смачного!