Шаховий торт
(покроковий рецепт з фото)
У святковій випічці важливий не тільки смак, але і зовнішній вигляд. Погодьтеся, що вам напевно завжди приємно побачити красивий торт на столі. А ще краще, якщо його буде нескладно і швидко готувати.
Якщо ви шукали подібний рецепт, то ось він! Ознайомтеся з тим, як приготувати шаховий торт. Він складається з двох бісквітів: темного і світлого. Вони красиво будуть переплітатися шарами. Крем буде з згущеного молока. Нічого надприродного в створенні випічки немає, але як же виходить смачно!
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 180 грам
- Вершкове масло - 340 грам
- Згущене молоко - 540 грам
- Шоколад чорний - 90 грам
- Яйце - 6 штук
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Спочатку зробіть тісто для світлого коржа. Для цього в миску вбийте 3 яйця і додайте половину цукру.
Збивайте цю суміш міксером на максимальній швидкості протягом 5-8 хвилин, щоб вийшла об'ємна піна.
Далі додайте половину розпушувача і просійте 100гр борошна. Збивайте тісто протягом ще приблизно 30 секунд.
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Влийте в неї тісто. Запікайте корж в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин.
А поки зробіть темне тісто. Змішайте всі ті ж інгредієнти, що і для світлого коржа, тільки ще додайте какао.
Випікайте темний корж в промасленим формі при 180 градусах 15-20 хвилин. Оба коржа остудите. Можете випікати їх одночасно.
Коржі розрізати на три частини по діаметру. А потім покладіть їх у шаховому порядку.
Займіться кремом. Для цього збийте м'яке вершкове масло на високій швидкості за допомогою міксера.
Додайте до нього згущене молоко. Ще раз добре збийте крем.
Промазуйте все коржі кремом, вкладаючи їх один в одного. Зробіть два поверхи коржів. Змастіть також верхній шар бісквіта.
Зверху натріть шоколад. Готовий торт залиште на пару годин в холодильнику для просочення, хоча його можна їсти відразу. Приємного чаювання!