Рецепт Шаховий торт фото

Шаховий торт
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У святковій випічці важливий не тільки смак, але і зовнішній вигляд. Погодьтеся, що вам напевно завжди приємно побачити красивий торт на столі. А ще краще, якщо його буде нескладно і швидко готувати.

Опис приготування:

Якщо ви шукали подібний рецепт, то ось він! Ознайомтеся з тим, як приготувати шаховий торт. Він складається з двох бісквітів: темного і світлого. Вони красиво будуть переплітатися шарами. Крем буде з згущеного молока. Нічого надприродного в створенні випічки немає, але як же виходить смачно!

  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 180 грам
  • Вершкове масло - 340 грам
  • Згущене молоко - 540 грам
  • Шоколад чорний - 90 грам
  • Яйце - 6 штук
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
шаховий торт - фото крок 1
Спочатку зробіть тісто для світлого коржа. Для цього в миску вбийте 3 яйця і додайте половину цукру.
шаховий торт - фото крок 2
Збивайте цю суміш міксером на максимальній швидкості протягом 5-8 хвилин, щоб вийшла об'ємна піна.
шаховий торт - фото крок 3
Далі додайте половину розпушувача і просійте 100гр борошна. Збивайте тісто протягом ще приблизно 30 секунд.
шаховий торт - фото крок 4
Форму для випічки змастіть рослинною олією. Влийте в неї тісто. Запікайте корж в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин.
шаховий торт - фото крок 5
А поки зробіть темне тісто. Змішайте всі ті ж інгредієнти, що і для світлого коржа, тільки ще додайте какао.
шаховий торт - фото крок 6
Випікайте темний корж в промасленим формі при 180 градусах 15-20 хвилин. Оба коржа остудите. Можете випікати їх одночасно.
шаховий торт - фото крок 7
Коржі розрізати на три частини по діаметру. А потім покладіть їх у шаховому порядку.
шаховий торт - фото крок 8
Займіться кремом. Для цього збийте м'яке вершкове масло на високій швидкості за допомогою міксера.
шаховий торт - фото крок 9
Додайте до нього згущене молоко. Ще раз добре збийте крем.
шаховий торт - фото крок 10
Промазуйте все коржі кремом, вкладаючи їх один в одного. Зробіть два поверхи коржів. Змастіть також верхній шар бісквіта.
шаховий торт - фото крок 11
Зверху натріть шоколад. Готовий торт залиште на пару годин в холодильнику для просочення, хоча його можна їсти відразу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти