Торт «серце»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную оригінальний рецепт приготування торта у формі серця за мотивами знаменитої монастирської хати. Такий торт можна приготувати до Дня всіх закоханих або подарувати коханій на День народження.
Перед Днем святого Валентина я задумалася, як здивувати свого коханого, і вирішила подарувати йому солодкий десерт. Знаючи, що він обожнює торт "монастирська хата", я вирішила піднести йому його улюблений десерт в незвичайному вигляді. Так і з'явився мій оригінальний рецепт, як приготувати торт "серце" . Я знайшла стару, ще бабусину форму для запікання "серце", яка складається з двох частин, мені було дуже зручно використовувати її для формування торта. Через брак такої форми можна взяти силіконову або роз'ємну форму серця, з її допомогою вийде такий же красивий торт. Мені дуже подобається поєднання хрусткого пісочного тіста, ніжного сметанного крему і кисло-солодкого вишні. Дійсно, торт виходить дуже святковим.
- Крем 25% жирності - 600 грам(150 г. - в тісто, 450 г. - в вершках)
- Маргарин - 250 грам
- Борошно - 4 склянки
- Сода, гашене оцтом - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1-1, 5 склянки
- Вишня консервована - 500 грам
- Загущувач для сметани - 0, 5 Ст. Ложки