Рецепт Торт «Холодне серце» фото

Торт «Холодне серце»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ніжний, тане в роті торт холодне серце - незамінний варіант десерту в спекотну літню пору і не тільки! Порадуйте своїх близьких з цим рецептом.

Опис приготування:

Торт"Холодне серце" мені подобається тому, що після приготування він може спокійно кілька днів стояти в холодильнику і залишатися смачним! Як і багато торти, він готується за принципом коржів і крему. Деяким він здасться сильно нудотним (банка згущеного молока, та ще й цукор), але для початку Ви можете використовувати не всю банку (на смак і колір, як то кажуть). Для приготування торта"Холодне серце" головне - спекти правильно коржі, щоб вони були рівними і не Клеклі всередині. Дивимося докладний рецепт.

  • Борошно - 4 склянки
  • Банка згущеного молока - 1 штука
  • Цукор - 1 Склянка
  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Маргарин - 100 грам
  • Вершкове масло - 300 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Ванілін - 2 грами
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Грецькі горіхи, чорнослив - За смаком (для прикраси)
торт
Підготуйте інгредієнти. Відразу зваріть згущене молоко (прямо в банку у великій кількості води, хвилин 60-70). Тим часом робимо тісто і коржі.
торт
У мисці збийте яйця, стакан цукру і ванілін. Додаємо 70 грам маргарину, чайну ложку соди і 5 столових ложок меду (раджу використовувати липовий). А тепер на водяній бані тримаємо нашу миску, все поступово, але ретельно перемішуємо до однорідної маси.
торт
Потім додаємо в миску борошно, замішуємо тісто, щоб до рук не липнуло.
торт
Я поділяю тісто 7 частин, скачуємо в кульки.
торт
Розкачуємо коржі за формою для випікання (якщо є для піци - сміливо використовуємо! ). Форму змащуємо маргарином.
торт
Випікаємо при 180 З хвилин 12-13. Коржі повинні добре підрум'янитися.
торт
Даємо коржам охолонути. А тепер займемося кремом: змішуємо масло і згущене молоко.
торт
Змішуємо міксером до ось такої маси.
торт
Беремо 6 коржів (один не чіпайте). По черзі змащуємо їх кремом, зверху останній шар теж покриваємо кремом.
торт
Тепер сьомий корж подрібніть в блендері (можна разом з волоськими горіхами). Посипаємо цієї крихтою повністю. Ось наш торт"Холодне серце" і готовий! Прикрасити можна тими ж волоськими горіхами і чорносливом. Даємо постояти торту в холодильнику перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти