Торт «полуничне серце»
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям домашньої випічки хочу розповісти, як приготувати торт "полуничне серце" - неймовірно апетитний, яскравий, смачний і зовсім нескладний. Приголомшливий десерт для дітей і дорослих.
Це дуже ніжний тортик, він повітряний і насичений. Свіжі ягоди в поєднанні з вершковим сиром і збитими вершками - це приголомшливий крем, який буквально тане в роті. При бажанні можна додати також трохи м'яти для тих, хто любить її смак і аромат. До речі, кількість цукру ви також можете зменшити, якщо не любите надто солодкі тортики.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 250 грам
- Горіхи - 100 грам (мигдаль або фундук)
- Борошно - 125 грам
- Полуниця - 1 кілограм
- Вершковий сир - 350 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки - 1.5 склянки (для збивання)
- Желатин - 20 грам
- Яйце - 3 штуки
- Лимон - 1 штука
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Для початку потрібно включити духовку і розігріти її до 180 градусів. Щоб приготувати тісто, збийте яйце 100 грам цукру, додайте молоко і розм'якшене вершкове масло. Всипте просіяне з розпушувачем борошно, перемішайте до однорідності. В кінці додайте подрібнені горіхи.
2. Жароміцних форму (якщо є серце - ідеально, якщо ні, то можна потім вирізати за формою) змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку. Випікайте корж близько 40-45 хвилин до сухої сірники. Після викладіть на решітку і нехай як слід охолоне.
3. Відкладіть трохи ягід в сторону для прикраси, а решта вимийте і подрібніть в блендері до стану пюре. Вичавіть сік лимона і додайте в ягоди. Додайте желатин, заздалегідь замочений у воді. Окремо збийте вершки з цукром, що залишився. Додайте в ягідно-желейну масу. Слідом викладіть вершковий сир і збийте все до однорідності міксером.
4. Остиглий корж акуратно розріжте на два. Викладіть в ту ж форму один корж, розподіліть рівним шаром половину крему.
5. Слідом - другий корж і залишився крем.
6. Приберіть форму в холодильник на пару годин. Відкладену раніше полуницю вимийте, обсушити і наріжте. Прикрасьте вже добре застиглий тортик перед подачею. Смачного!