Торт «Наполеон» домашній
(покроковий рецепт з фото)
Багато країн світу цей торт вважають своїм надбанням. Вже достеменно невідомо, де ж він бере свій початок, але, безумовно, його люблять всі. Розповім, як приготувати торт "наполеон" домашній.
У кожній кондитерській можна поласувати цим десертом, але наші мами і бабусі знають всі тонкощі і особливості його приготування. Так навіщо ж купувати, якщо можна самостійно зробити нічим не гірше. Основу торта становить листкове тісто і заварний крем. Дуже важливо наполягати торт кілька годин, а краще всю ніч.
- Борошно пшеничне - 3, 5-4 склянки
- Пиво світле - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Заварний крем - 300 грам
1. Масло заздалегідь відправляю в холодильник, потім дістаю його і нарізаю невеликими шматочками.
2. Борошно просівають в миску, додаю до неї вершкове масло.
3. Руками розтираю вміст миски в дрібну крихту, але тільки руками, інакше крихта не вийде.
4. У центрі отриманої суміші роблю заглиблення, а потім вливаю склянку світлого пива.
5. У мисці замішую тісто, потім викладаю його на присипану борошном поверхню і продовжую вимішувати. Виходить м'яке тісто, що не липне до рук.
6. Поділяю кому на 8 рівних частин, загортаю кожну в плівку і відправляю в холодильник на 2 годину.
7. Кожен кому тесту кладу на пергамент і накриваю іншим листом пергаменту, розкочують тонко.
8. Вирізаю бажану форму з тіста, виделкою наколюють кожен пласт.
9. Випікаю кожен корж окремо в розігрітому до 200 градусів духовці 10-15 хвилин.
10. Утворені коржі складаю один на одного і промазують заварним кремом, один корж залишаю для подрібнення.
11. Загортаю коржі з кремом в харчову плівку і перекладаю на тарілку, придавлюю зверху невеликими вантажем і відправляю в холодильник на кілька годин, можна на ніч.
12. Що залишився корж подрібнюю в блендері в крихту, якої буду прикрашати торт.
13. Дістаю торт з холодильника і промазують залишками крему боку і верхівку, посипаю приготовленої крихтою.
14. Домашній «Наполеон» готовий, накриваю на стіл і кличу всіх до чаю.