Рецепт Торт «Наполеон» домашній фото

Торт «Наполеон» домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Дієтичне харчування
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Торти, Наполеон

Багато країн світу цей торт вважають своїм надбанням. Вже достеменно невідомо, де ж він бере свій початок, але, безумовно, його люблять всі. Розповім, як приготувати торт "наполеон" домашній.

У кожній кондитерській можна поласувати цим десертом, але наші мами і бабусі знають всі тонкощі і особливості його приготування. Так навіщо ж купувати, якщо можна самостійно зробити нічим не гірше. Основу торта становить листкове тісто і заварний крем. Дуже важливо наполягати торт кілька годин, а краще всю ніч.

  • Борошно пшеничне - 3, 5-4 склянки
  • Пиво світле - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Заварний крем - 300 грам
торт
1. Масло заздалегідь відправляю в холодильник, потім дістаю його і нарізаю невеликими шматочками.
торт
2. Борошно просівають в миску, додаю до неї вершкове масло.
торт
3. Руками розтираю вміст миски в дрібну крихту, але тільки руками, інакше крихта не вийде.
торт
4. У центрі отриманої суміші роблю заглиблення, а потім вливаю склянку світлого пива.
торт
5. У мисці замішую тісто, потім викладаю його на присипану борошном поверхню і продовжую вимішувати. Виходить м'яке тісто, що не липне до рук.
торт
6. Поділяю кому на 8 рівних частин, загортаю кожну в плівку і відправляю в холодильник на 2 годину.
торт
7. Кожен кому тесту кладу на пергамент і накриваю іншим листом пергаменту, розкочують тонко.
торт
8. Вирізаю бажану форму з тіста, виделкою наколюють кожен пласт.
торт
9. Випікаю кожен корж окремо в розігрітому до 200 градусів духовці 10-15 хвилин.
торт
10. Утворені коржі складаю один на одного і промазують заварним кремом, один корж залишаю для подрібнення.
торт
11. Загортаю коржі з кремом в харчову плівку і перекладаю на тарілку, придавлюю зверху невеликими вантажем і відправляю в холодильник на кілька годин, можна на ніч.
торт
12. Що залишився корж подрібнюю в блендері в крихту, якої буду прикрашати торт.
торт
13. Дістаю торт з холодильника і промазують залишками крему боку і верхівку, посипаю приготовленої крихтою.
торт
14. Домашній «Наполеон» готовий, накриваю на стіл і кличу всіх до чаю.

Схожі рецепти