Торт «карамельний Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто знає рецепт традиційного "наполеона", але тут ви дізнаєтеся, як приготувати торт "карамельний Наполеон" . Особливістю цього торта є його яскраво виражений карамельний смак і аромат.
Дуже важко знайти хороший рецепт приготування вишуканого торта на святковий стіл, тому доводиться використовувати перевіреними рецептами. Але сьогодні я розповім вам, як приготувати каремельний варіант торта "наполеон" . Цей торт виходить набагато цікавішим, ніж традиційний, благодаря карамельному соусу (його можна приготувати в домашніх умовах). Завдяки великій кількості коржів той виходить дуже високим, через що відмінно підходить для великої компанії.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Пиво світле 3-5% - 180-200 грам
- Вершкове масло 85% - 400 грам(250 г - в коржі, 150 г - в вершках)
- Молоко - 600 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Крохмаль (будь-який) - 30 грам
- Карамельний соус - 200 грам
- Сіль - 1 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
1. У чашу комбайна висипте охолоджену в морозилці протягом 20 хвилин борошно, додайте сіль і охолоджене вершкове масло, нарізане шматочками. Подрібніть в крихту.
2. Невеликими порціями додайте охолоджене світле пиво, вимішуючи, поки маса не збереться у кому. Тісто перекладіть на присипану борошном дошку, сформуйте з нього джгут і розділіть на 12 частин.
3. Складіть в посипаний борошном контейнер і закрийте кришкою. Залиште в морозилці на 30 хвилин. Для заварного крему розмішайте до однорідного стану яйця кімнатної температури, цукор і ванільний цукор. Додайте крохмаль і ретельно змішайте.
4. Молоко доведіть до кипіння і тонкою цівкою, безперервно заважаючи, додайте до яєчної маси. Поверніть масу в каструлю і на малому вогні проваріть до загустіння. Каструлю з кремом охолодіть в мисці з холодною водою, періодично помішуючи.
5. Посипте дошку борошном, викладіть шматочок охолодженого тіста (інші приберіть в холодильник). Розкачайте тісто в корж розміром з низ рознімної форми. Перенесіть корж на папір для випічки і наколи виделкою.
6. Випікайте коржі в розігрітій до 210 градусів духовці 7-9 хвилин. Гарячий корж обріжте за шаблоном, а обрізки залиште для посипання коржа. Для крему збийте м'яке вершкове масло протягом 3 хвилин.
7. Додайте карамельний соус і збийте протягом хвилини. Не перериваючи збивання, додайте по столовій ложці остиглого заварного крему. На блюдо нанесіть ложку крему, викладіть корж і нанесіть на нього 2-3 ложки крему. Таким чином зберіть торт.
8. Повапните кремом верх і боки, обсипте торт подрібненими качалкою обрізками коржів. Надішліть торт в холодильник на 8-10 годин. Смачного!