Рецепт Торт «карамельний Наполеон» фото

Торт «карамельний Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко, Вершкове масло
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Торти, Наполеон

Багато хто знає рецепт традиційного "наполеона", але тут ви дізнаєтеся, як приготувати торт "карамельний Наполеон" . Особливістю цього торта є його яскраво виражений карамельний смак і аромат.

Дуже важко знайти хороший рецепт приготування вишуканого торта на святковий стіл, тому доводиться використовувати перевіреними рецептами. Але сьогодні я розповім вам, як приготувати каремельний варіант торта "наполеон" . Цей торт виходить набагато цікавішим, ніж традиційний, благодаря карамельному соусу (його можна приготувати в домашніх умовах). Завдяки великій кількості коржів той виходить дуже високим, через що відмінно підходить для великої компанії.

  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Пиво світле 3-5% - 180-200 грам
  • Вершкове масло 85% - 400 грам(250 г - в коржі, 150 г - в вершках)
  • Молоко - 600 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Крохмаль (будь-який) - 30 грам
  • Карамельний соус - 200 грам
  • Сіль - 1 грам
  • Куряче яйце - 4 штуки
торт
1. У чашу комбайна висипте охолоджену в морозилці протягом 20 хвилин борошно, додайте сіль і охолоджене вершкове масло, нарізане шматочками. Подрібніть в крихту.
торт
2. Невеликими порціями додайте охолоджене світле пиво, вимішуючи, поки маса не збереться у кому. Тісто перекладіть на присипану борошном дошку, сформуйте з нього джгут і розділіть на 12 частин.
торт
3. Складіть в посипаний борошном контейнер і закрийте кришкою. Залиште в морозилці на 30 хвилин. Для заварного крему розмішайте до однорідного стану яйця кімнатної температури, цукор і ванільний цукор. Додайте крохмаль і ретельно змішайте.
торт
4. Молоко доведіть до кипіння і тонкою цівкою, безперервно заважаючи, додайте до яєчної маси. Поверніть масу в каструлю і на малому вогні проваріть до загустіння. Каструлю з кремом охолодіть в мисці з холодною водою, періодично помішуючи.
торт
5. Посипте дошку борошном, викладіть шматочок охолодженого тіста (інші приберіть в холодильник). Розкачайте тісто в корж розміром з низ рознімної форми. Перенесіть корж на папір для випічки і наколи виделкою.
торт
6. Випікайте коржі в розігрітій до 210 градусів духовці 7-9 хвилин. Гарячий корж обріжте за шаблоном, а обрізки залиште для посипання коржа. Для крему збийте м'яке вершкове масло протягом 3 хвилин.
торт
7. Додайте карамельний соус і збийте протягом хвилини. Не перериваючи збивання, додайте по столовій ложці остиглого заварного крему. На блюдо нанесіть ложку крему, викладіть корж і нанесіть на нього 2-3 ложки крему. Таким чином зберіть торт.
торт
8. Повапните кремом верх і боки, обсипте торт подрібненими качалкою обрізками коржів. Надішліть торт в холодильник на 8-10 годин. Смачного!

Схожі рецепти