Рецепт Карамельний торт без випічки фото

Карамельний торт без випічки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир , Желатин
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Солодке , Десерти , Без випічки
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Смачний желейний торт на основі сиру і карамелі. Перелік інгредієнтів радує, так як в основному всі продукти корисні. Такий торт можна приготувати до свята, особливо він сподобається дітям.

Опис приготування:

Карамель для торта готуємо домашню. Вона повинна бути трохи рідині, ніж стандартний варіант вареної карамелі. Вершків додаємо трохи більше. З 200 грам цукру 250, і що я 300 мілілітрів вершків. Є варіант простіше, якщо не хочете займатися приготуванням карамелі, купите готову варене згущене молоко"іриска" і на основі згущеного молока готуйте торт. Такий варіант займе ще менше часу.

  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сир - 500 грам
  • Крем - 200 мілілітрів (густа)
  • Желатин - 30 грам
  • Ізюм - 4 Ст. Ложки
  • Насіння - 4 Ст. Ложки
  • Пластівці кукурудзяні - 70 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 150 мілілітрів
карамельний торт без випічки - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
карамельний торт без випічки - фото крок 2
Варимо карамель. У велику каструлю з товстим дном (або в сотейник) насипаємо цукор.
карамельний торт без випічки - фото крок 3
На середньому вогні нагріваємо цукор не перемішуючи. Поступово цукор починає плавитися і набувати коричневий колір.
карамельний торт без випічки - фото крок 4
Вершки доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчинився, виливаємо киплячі вершки в каструлю з цукром. Маса починає сильно вирувати і збільшується в розмірі в 3-4 рази. Вершки з цукром добре перемішуємо.
карамельний торт без випічки - фото крок 5
Продовжуємо перемішувати поки карамель не стане однорідною.
карамельний торт без випічки - фото крок 6
Вершкове масло і сіль додаємо, коли карамель трохи охолоне. Потім, все перемішуємо. Карамель використовуємо тричі. Частина відкладаємо для поливання готового торта. Друга частина потрібна для просочення нижнього шару з пластівців, родзинок і насіння. Третя, основна частина, потрібна для приготування сирного шару (третя частина залишається в каструлі).
карамельний торт без випічки - фото крок 7
У силіконову форму насипаємо попередньо промиті окропом родзинки та насіння.
карамельний торт без випічки - фото крок 8
Додаємо кукурудзяні пластівці і трохи теплої карамелі. Перемішуємо.
карамельний торт без випічки - фото крок 9
Далі, суміш розподіляємо по дну і вирівнюємо, трохи притискаючи.
карамельний торт без випічки - фото крок 10
Готуємо сирний шар. У каструлю з теплою карамеллю додаємо сир і сметану.
карамельний торт без випічки - фото крок 11
Желатин заливаємо теплою водою і залишаємо на 5 хвилин. Потім, нагріваємо желатин з водою до 60-70 градусів і безперервно помішувати. Желатин додаємо в сирну масу і все перемішуємо блендером.
карамельний торт без випічки - фото крок 12
Сирно-карамельну масу виливаємо в форму другим шаром і відправляємо в холодильник мінімум на 3 годину. Можна на ніч.
карамельний торт без випічки - фото крок 13
Застиглий торт перекладаємо на плоске блюдо.
карамельний торт без випічки - фото крок 14
Поливаємо торт залишилася карамеллю і посипаємо насінням.
карамельний торт без випічки - фото крок 15
Карамельний торт готовий. Пригощайтеся!

Схожі рецепти