Карамельний торт без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Смачний желейний торт на основі сиру і карамелі. Перелік інгредієнтів радує, так як в основному всі продукти корисні. Такий торт можна приготувати до свята, особливо він сподобається дітям.
Карамель для торта готуємо домашню. Вона повинна бути трохи рідині, ніж стандартний варіант вареної карамелі. Вершків додаємо трохи більше. З 200 грам цукру 250, і що я 300 мілілітрів вершків. Є варіант простіше, якщо не хочете займатися приготуванням карамелі, купите готову варене згущене молоко "іриска" і на основі згущеного молока готуйте торт. Такий варіант займе ще менше часу.
- Цукор - 1, 5 склянки
- Вершки - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Сир - 500 грам
- Крем - 200 мілілітрів (густа)
- Желатин - 30 грам
- Ізюм - 4 Ст. Ложки
- Насіння - 4 Ст. Ложки
- Пластівці кукурудзяні - 70 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
Варимо карамель. У велику каструлю з товстим дном (або в сотейник) насипаємо цукор.
На середньому вогні нагріваємо цукор не перемішуючи. Поступово цукор починає плавитися і набувати коричневий колір.
Вершки доводимо до кипіння. Коли цукор повністю розчинився, виливаємо киплячі вершки в каструлю з цукром. Маса починає сильно вирувати і збільшується в розмірі в 3-4 рази. Вершки з цукром добре перемішуємо.
Продовжуємо перемішувати поки карамель не стане однорідною.
Вершкове масло і сіль додаємо, коли карамель трохи охолоне. Потім, все перемішуємо. Карамель використовуємо тричі. Частина відкладаємо для поливання готового торта. Друга частина потрібна для просочення нижнього шару з пластівців, родзинок і насіння. Третя, основна частина, потрібна для приготування сирного шару (третя частина залишається в каструлі).
У силіконову форму насипаємо попередньо промиті окропом родзинки та насіння.
Додаємо кукурудзяні пластівці і трохи теплої карамелі. Перемішуємо.
Далі, суміш розподіляємо по дну і вирівнюємо, трохи притискаючи.
Готуємо сирний шар. У каструлю з теплою карамеллю додаємо сир і сметану.
Желатин заливаємо теплою водою і залишаємо на 5 хвилин. Потім, нагріваємо желатин з водою до 60-70 градусів і безперервно помішувати. Желатин додаємо в сирну масу і все перемішуємо блендером.
Сирно-карамельну масу виливаємо в форму другим шаром і відправляємо в холодильник мінімум на 3 годину. Можна на ніч.
Застиглий торт перекладаємо на плоске блюдо.
Поливаємо торт залишилася карамеллю і посипаємо насінням.
Карамельний торт готовий. Пригощайтеся!