Рецепт Торт шоколадно-карамельний фото

Торт шоколадно-карамельний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Какао, Шоколад, Вершкове масло
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження, Ювілей
Випічка, Солодке, Торти

Карамельний соус є одним з найпопулярніших для бісквітних коржів, особливо в поєднанні з шоколадним кремом. Тут ви дізнаєтеся, як приготувати торт шоколадно-карамельний, смачний і легкий.

Шоколадно-карамельний торт може стати справжньою окрасою вашого святкового столу завдяки шоколадної стружці і карамельним соусом, який використаний в якості начинки. Ви також можете зробити карамельні прикраси для додання більш святкового вигляду цього торту або прикрасити його за допомогою горіхів і маку. Такий торт виходить неймовірно ніжним завдяки бісквітним коржам і вершковому крему, що напевно сподобається всім. Карамельний соус для цього торта можна купити або приготувати в домашніх умовах.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Оливкова олія - 60 грам
  • Какао-порошок - 55 грам
  • Молоко - 280 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Сода - 3 грами
  • Розпушувач - 5 грам
  • Оцет винний 6% - 15 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Вершкове масло 80% - 150 грам
  • Карамельний соус - 350 грам(150 г в крем, 200 г в начинку)
  • Чорний шоколад - 100 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
торт шоколадно-карамельний - фото крок 1
1. Просіяне борошно змішайте з цукром, ванільним цукром, какао, розпушувачем, сіллю і содою. Додайте молоко, яйця, розтоплене вершкове масло, оливкова олія і оцет. Збийте протягом 2-3 хвилин в однорідну масу.
торт шоколадно-карамельний - фото крок 2
2. Дно форми для випічки вистелити пергаментним папером і вилийте на неї тісто, прокрутивши форму кілька разів. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 40-45 хвилин.
торт шоколадно-карамельний - фото крок 3
3. Остудіть коржі в формі протягом 15 хвилин, потім витягніть і повністю остудіть на решітці протягом чотирьох годин. Шоколад розтопіть на паровій бані, розподіліть тонким шаром по паперу для випічки, скрутіть в рулет і поставте в холодильник до повного застигання.
торт шоколадно-карамельний - фото крок 4
4. У коржів подровняйте верхівки. М'яке вершкове масло збийте протягом п'яти хвилин. За ложці додайте карамельний соус кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного додавання.
торт шоколадно-карамельний - фото крок 5
5. Частина крему перекладіть в кондитерський мішок і сформуйте валик по краю першого коржа. Розподіліть карамельний соус в середині валика і накрийте другим коржем. Верх і боки торта змастіть кремом.
торт шоколадно-карамельний - фото крок 6
6. Прикрасьте торт шоколадною стружкою і поставте в холодильник на 2 годину. Смачного!

Схожі рецепти