Шоколадно-карамельний тарт
(покроковий рецепт з фото)
Шоколад, карамель і сіль - чи можливо таке поєднання? А чому б і ні! Час рухається вперед, і смаки теж змінюються. Треба пробувати нове, не боятися йти на експерименти. Зробимо це разом!
Запишіть собі, як приготувати шоколадно-карамельний тарт. У ньому буде поєднуватися розсипчасте шоколадне тісто, солодко-солона начинка і ганаш. Випічку зі смаком солоної карамелі можна сміливо подати до чашечки солодкого міцної кави або чаю на святковий або сімейна вечеря.
- Борошно пшеничне - 225 грам
- Какао - 30 грам
- Вершкове масло - 220 грам(90 г - в карамель, 130 г - в тісто)
- Цукрова пудра - 75 грам
- Цукор білий - 65 грам
- Вода - 60 мілілітрів
- Кукурудзяний сироп світлий - 180 мілілітрів
- Вершки жирні - 400 мілілітрів(300 мл - в карамель, 100 мл - в ганаш)
- Гіркий шоколад - 120 грам
- Морська сіль - 1 щіпка
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки(1, 5 немає. Ложка - в карамель, 0, 5 немає. Ложки - в тісто)
- Сіль - 0, 75 чайних ложки(0, 5 немає. Ложки - в карамель, 0, 25 немає. Ложки - в тісто)
- Яйце - 2 штуки
1. Приготуйте пісочне тісто. У глибокій мисці збийте м'яке масло (100 г) з цукровою пудрою, ваніліном і яйцями. Потім додайте какао, борошно і сіль, продовжуючи збивати.
2. Замісити тісто. Потім розподіліть його по формі для випічки, формуючи високі бортики Поставте форму з тестом на 10 хвилин в морозилку.
3. Потім випікайте основу 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
4. Поки основа остигає, займіться карамеллю. У каструлі доведіть до кипіння сироп, воду, сіль і цукор.
5. Коли колір суміші стане коричневим, додайте в неї масло, вершки і ванільний екстракт. Все перемішайте. В цілому варіть карамель 10 хвилин.
6. Потім влийте карамель в основу. Приберіть її застигати на 3 години в холодильник. Для 10 хвилин до подачі приготуйте ганаш. Вершки доведіть до кипіння, додайте в них шоколад і варіть буквально 1 хвилину. Ганаш готовий.
7. Розподіліть ганаш на поверхні остиглого тарта. Посипте випічку морською сіллю. Насолоджуйтесь!