Рецепт Шоколадно-горіховий тарт фото

Шоколадно-горіховий тарт
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Шоколад, Горіхи
Страви без випічки
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Цей десерт не назвеш дієтичним, але точно можна сказати, що він смачний, але ж це найголовніше. Чи не вважайте калорії, а краще насолодитеся. Розповім, як приготувати шоколадно-горіховий тарт.

Для тарта використовуйте один сорт горіхів або їх суміш. Краще візьміть шоколад з вмістом в ньому какао не менше 70%, тоді смак випічки буде дійсно насиченим і дуже шоколадним. Пісочну основу для нього можна зробити з білого тесту, а можна додати в нього какао. Подавайте тарт тільки після охолодження.

  • Кокосова стружка - 80 грам (пластівці; 40 грам для тіста, 40 грам для прикраси)
  • Мигдалеве борошно - 190 грам
  • Кокосова олія - 2 Ст. Ложки
  • Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кокосове молоко - 240 мілілітрів
  • Чорний шоколад - 340 грам
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Горіхи - 40 грам
1
Змішайте борошно, 40 грам кокосової стружки, сіль. Змішайте розтоплене кокосове масло і кленовий сироп. З'єднайте сухі і мокрі інгредієнти, замісіть тісто.
2
Перекладіть тісто в форму для запікання, розподіліть тісто пальцями в рівномірний шар, формуючи краю.
3
Випікайте основу в розігрітому до 170 градусів духовці 12-15 хвилин, потім остудіть при кімнатній температурі мінімум 1 час.
4
Шоколад розламати на шматочки. У сотейнику нагрійте кокосове молоко і залийте їм шоколад, розмішайте до його повного розчинення, додайте ванільний екстракт.
5
Підсмажте горіхи і залишилася кокосову стружку (краще кокосові пластівці).
6
У форму, яка вже охолола, вилийте шоколадну начинку, додайте горіхи (можна перемішати, або викладіть тільки по центру).
7
Надішліть тарт мінімум на 1 час в холодильник, щоб застигла начинка.

Схожі рецепти