Шоколадно-горіховий тарт
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт не назвеш дієтичним, але точно можна сказати, що він смачний, але ж це найголовніше. Чи не вважайте калорії, а краще насолодитеся. Розповім, як приготувати шоколадно-горіховий тарт.
Для тарта використовуйте один сорт горіхів або їх суміш. Краще візьміть шоколад з вмістом в ньому какао не менше 70%, тоді смак випічки буде дійсно насиченим і дуже шоколадним. Пісочну основу для нього можна зробити з білого тесту, а можна додати в нього какао. Подавайте тарт тільки після охолодження.
- Кокосова стружка - 80 грам (пластівці; 40 грам для тіста, 40 грам для прикраси)
- Мигдалеве борошно - 190 грам
- Кокосова олія - 2 Ст. Ложки
- Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Кокосове молоко - 240 мілілітрів
- Чорний шоколад - 340 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Горіхи - 40 грам
1
Змішайте борошно, 40 грам кокосової стружки, сіль. Змішайте розтоплене кокосове масло і кленовий сироп. З'єднайте сухі і мокрі інгредієнти, замісіть тісто.
2
Перекладіть тісто в форму для запікання, розподіліть тісто пальцями в рівномірний шар, формуючи краю.
3
Випікайте основу в розігрітому до 170 градусів духовці 12-15 хвилин, потім остудіть при кімнатній температурі мінімум 1 час.
4
Шоколад розламати на шматочки. У сотейнику нагрійте кокосове молоко і залийте їм шоколад, розмішайте до його повного розчинення, додайте ванільний екстракт.
5
Підсмажте горіхи і залишилася кокосову стружку (краще кокосові пластівці).
6
У форму, яка вже охолола, вилийте шоколадну начинку, додайте горіхи (можна перемішати, або викладіть тільки по центру).
7
Надішліть тарт мінімум на 1 час в холодильник, щоб застигла начинка.