Рецепт Карамельно-горіховий тарт фото

Карамельно-горіховий тарт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Пісочне тісто, Горіхи, Грецькі горіхи, Мигдаль, Пекан
Вагітним і годуючим
На обід, На полуденок, Для дітей
Випічка, Солодке, Страви з начинкою, Торти

Любіть горіхи? Цей тарт поєднує в собі солодкість карамелі і різноманітність горіхів, які укладають в пісочний корж і запікають у духовці. Записуйте, як приготувати карамельно-горіховий тарт.

Можна використовувати суміш різноманітних горіхів або тільки один вид. Готовий тарт подавайте тільки після охолодження, щоб не обпектися карамеллю. Рекомендую обсмажити горіхи попередньо на сковороді або в духовці, щоб вони віддавали свій аромат. Замість карамелі можна розтопити шоколад і змішати його з горіхами.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Цукор - 280 грам
  • Мелена кориця - 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Вершкове масло - 145 грам
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Холодна вода - 0, 5 склянки
  • Вершки - 160 мілілітрів
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Грецькі горіхи - 125 грам
  • Пекан - 60 грам
  • Мигдаль - 60 грам
карамельно-горіховий тарт - фото крок 1
1. Змішайте борошно, цукор (30 грам), корицю, мускатний горіх. Додайте 115 грам вершкового масла і розітріть в крихту, додайте 1 ложку ванілі і 3-4 ложки холодної води. Замісити тісто і відправте його в холодильник на 1 час. Розкачайте охолоджене тісто в пласт і викладіть у форму, зробіть бортики, наколи тісто виделкою.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 2
2. Запікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 3
3. У сотейник викладіть залишився цукор, ¼ склянки води і відправте його на вогонь. Варіть вміст до розчинення крупинок, перемішуючи.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 4
4. Після розчинення цукру кип'ятіть до утворення янтарної карамелі (не перемішується).
карамельно-горіховий тарт - фото крок 5
5. Тонкою цівкою влийте жирні вершки.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 6
6. Гарненько розмішайте суміш дерев'яною ложкою, додайте мед, масло, що залишилося, ванільний екстракт.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 7
7. Підсушіть все горіхи і викладіть їх в сотейник, перемішайте.
карамельно-горіховий тарт - фото крок 8
8. Вилийте суміш у спечену пісочну основу і основа відправте в духовку (200 градусів), запікайте 20 хвилин. Готовий тарт повністю остудіть, а тільки потім подавайте.

Схожі рецепти