Карамельно-горіховий тарт
(покроковий рецепт з фото)
Любіть горіхи? Цей тарт поєднує в собі солодкість карамелі і різноманітність горіхів, які укладають в пісочний корж і запікають у духовці. Записуйте, як приготувати карамельно-горіховий тарт.
Можна використовувати суміш різноманітних горіхів або тільки один вид. Готовий тарт подавайте тільки після охолодження, щоб не обпектися карамеллю. Рекомендую обсмажити горіхи попередньо на сковороді або в духовці, щоб вони віддавали свій аромат. Замість карамелі можна розтопити шоколад і змішати його з горіхами.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Цукор - 280 грам
- Мелена кориця - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 145 грам
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Холодна вода - 0, 5 склянки
- Вершки - 160 мілілітрів
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Грецькі горіхи - 125 грам
- Пекан - 60 грам
- Мигдаль - 60 грам
1. Змішайте борошно, цукор (30 грам), корицю, мускатний горіх. Додайте 115 грам вершкового масла і розітріть в крихту, додайте 1 ложку ванілі і 3-4 ложки холодної води. Замісити тісто і відправте його в холодильник на 1 час. Розкачайте охолоджене тісто в пласт і викладіть у форму, зробіть бортики, наколи тісто виделкою.
2. Запікайте корж в розігрітій до 190 градусів духовці 20 хвилин.
3. У сотейник викладіть залишився цукор, ¼ склянки води і відправте його на вогонь. Варіть вміст до розчинення крупинок, перемішуючи.
4. Після розчинення цукру кип'ятіть до утворення янтарної карамелі (не перемішується).
5. Тонкою цівкою влийте жирні вершки.
6. Гарненько розмішайте суміш дерев'яною ложкою, додайте мед, масло, що залишилося, ванільний екстракт.
7. Підсушіть все горіхи і викладіть їх в сотейник, перемішайте.
8. Вилийте суміш у спечену пісочну основу і основа відправте в духовку (200 градусів), запікайте 20 хвилин. Готовий тарт повністю остудіть, а тільки потім подавайте.