Карамельно-горіховий торт
(покроковий рецепт з фото)
Моя мама навчила мене, як приготувати карамельно-горіховий торт, і сьогодні я поділюся цим знанням з вами. Цей торт настільки ароматний, що більше двох днів він точно не затримається на вашій кухні!
Цей рецепт неймовірно простий і в той же час вишуканий, так як поєднання карамелі і лісових горіхів дарує неповторний аромат, а пісочне тісто просто тане в роті. Ви з легкістю можете додати свої інгредієнти, такі так: сухофрукти, фісташки або інші горіхи. Цей торт добре підійде до будь-якого чаювання, а шоколадна помадка приємно порадує любителів солодкого.
- Холодне вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 225 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Яєчний жовток - 1 штука
- Холодна вода - 2 Ст. Ложки
- Шоколад - 150 грам
- Лісові горіхи - 210 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 165 грам
- Вершки - 250 мілілітрів (жирні)
- Ванілін - 1 За смаком
1. Підготуйте все необхідне для пісочної основи.
2. Висипати в миску борошно, розітріть її з вершковим маслом. Додайте цукрову пудру, яєчний жовток і воду. Замісити тісто.
3. Помістіть тісто в плівку, залиште його в холодильнику на 30 хвилин.
4. Розкачайте тісто в пласт розміром з форму. Рівномірно розподіліть тісто в формі, зробивши бортики краю. Наколи дно виделкою.
5. Застелите форму пергаментним папером, засипте в форму керамічні кульки, квасоля або будь-який інший утяжелитель. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.
6. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Потім приберіть наповнювач-обважнювачі і відправте в духовку ще на 15 хвилин.
7. Підсмажте в духовці горіхи, очистіть їх від лушпиння. Рівномірно насипте горіхи в форму.
8. Змішайте цукор, олія, 2/3 частини вершків і ванілін. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 8 хвилин, щоб карамель стала густий і золотистої.
9. Насипте карамельні горіхи, залиште їх остигати.
10. Вершки змішайте з шоколадом і розтопіть на водяній бані, полийте ними тарт зверху. Смачного!