Карамельно-горіховий торт

Карамельно-горіховий торт
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Моя мама навчила мене, як приготувати карамельно-горіховий торт, і сьогодні я поділюся цим знанням з вами. Цей торт настільки ароматний, що більше двох днів він точно не затримається на вашій кухні!

опис приготування:

Цей рецепт неймовірно простий і в той же час вишуканий, так як поєднання карамелі і лісових горіхів дарує неповторний аромат, а пісочне тісто просто тане в роті. Ви з легкістю можете додати свої інгредієнти, такі так: сухофрукти, фісташки або інші горіхи. Цей торт добре підійде до будь-якого чаювання, а шоколадна помадка приємно порадує любителів солодкого.

  • Холодне вершкове масло— 125 грам
  • борошно— 225 грам
  • Цукрова пудра— 2 Ст. ложки
  • Яєчний жовток— 1 штука
  • Холодна вода— 2 Ст. ложки
  • шоколад— 150 грам
  • лісові горіхи— 210 грам
  • Вершкове масло— 100 грам
  • цукор— 165 грам
  • вершки— 250 мілілітрів(жирні)
  • ванілін— 1 За смаком
Карамельно-горіховий торт - фото крок 1 1. Підготуйте все необхідне для пісочної основи.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 2 2. Висипати в миску борошно, розітріть її з вершковим маслом. Додайте цукрову пудру, яєчний жовток і воду. замісити тісто.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 3 3. Помістіть тісто в плівку, залиште його в холодильнику на 30 хвилин.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 4 4. Розкачайте тісто в пласт розміром з форму. Рівномірно розподіліть тісто в формі, зробивши бортики краю. Наколи дно виделкою.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 5 5. Застелите форму пергаментним папером , засипте в форму керамічні кульки, квасоля або будь-який інший утяжелитель. Залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 6 6. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин. Потім приберіть наповнювач-обважнювачі і відправте в духовку ще на 15 хвилин.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 7 7. Підсмажте в духовці горіхи, очистіть їх від лушпиння. Рівномірно насипте горіхи в форму.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 8 8. змішайте цукор, олія, 2/3 частини вершків і ванілін. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть приблизно 8 хвилин, щоб карамель стала густий і золотистої.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 9 9. Насипте карамельні горіхи, залиште їх остигати.

Карамельно-горіховий торт - фото крок 10 10. Вершки змішайте з шоколадом і розтопіть на водяній бані, полийте ними тарт зверху. Смачного! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Карамельно-шоколадна помадка

Карамельно-шоколадна помадка

Не знаєте що додати до морозиву або на сніданок до млинців? Спробуйте зробити домашню помадку на основі масла і шоколаду. Розповім про рецепт, як приготувати карамельно-шоколадну помадку. опис приготування: Таку помадку можна використовувати для морозива, додавати до млинців або оладок, до лат...

читати далі
Карамельно-яблучний пудинг

Карамельно-яблучний пудинг

Ніжний і ароматний, цей пудинг прекрасно підійде до чаю, або його можна подати як закуску на святковий стіл. Готується з мінімальним набором продуктів і зусиль. Рецепт для любителів яблук. опис приготування: Яблучний пиріг-перевертиш сподобається і дорослим, і дітям. Пряні солодкі карамельні я...

читати далі
Салат «пташиний двір»

Салат «пташиний двір»

Оригінальний салат з курячою грудкою, який дуже просто приготувати. опис приготування: Курячі грудки рвемо на волокна, корінь селери трьом на тертці, огірки нарізаємо соломкою, печериці нарізаємо пластинками. Все перемішуємо і заправляємо майонезом. Смачного! Відварена куряча грудка— 400 гра...

читати далі
Курка з полуницею

Курка з полуницею

кухня — відмінне місце для творчості. Тут народжуються нові смаки, поєднання, блюда. Іноді хочеться чогось яскравого, незвичайного, як курка з полуницею. виглядає блюдо — Очманіти, а смак — чудо! опис приготування: Курка з полуницею — чудове блюдо. Його хочеться їсти (вже навіть очима), воно ч...

читати далі
Домашні цукерки з арахісом

Домашні цукерки з арахісом

Рецепт приготування домашніх цукерок з арахісом. Цукерки готуються досить швидко, і виходять дуже смачними. опис приготування: Основними інгредієнтами приготування цукерок є: обсмажений арахіс, згущене молоко, вершкове масло і какао. Цукерки приготувати зовсім не складно. Згущене молоко— 250...

читати далі