Карамельно-грушевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі ніжний пиріг з тонким ароматом груші та ванілі, покритий незвичайно хрусткою карамельною скоринкою. Пиріг готується дуже швидко і просто. Обов'язково приготуйте!
Пиріг дуже смачний і ароматний. А щоб він таким вийде, рекомендую точно слідувати рецептурою. Єдине: при бажанні груші можна замінити на яблука або айву або поєднувати їх.
- Цукор - 150 грам(70 г - тісто, 80 г - карамель)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 12 грам
- Масло вершкове розтоплене - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 3 штуки(2 шт. - тісто, 1 шт. - карамель)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 70 грам
- Груша - 4 штуки
1. Змішайте борошно, розпушувач і цукор для тіста.
2. Два яйця злегка збийте виделкою.
3. Додайте до сухої суміші.
4. Додайте молоко і перемішайте.
5. Груші наріжте тонкими слайсами.
6. Додайте в тісто і акуратно перемішайте.
7. Форму для випічки змастіть маслом і вилийте в форму. Випікайте 30 хвилин при 200 градусах.
8. Збийте 1 яйце, цукор, що залишився і розтоплене масло.
9. Гарячий пиріг полийте отриманою масою.
10. І рясно посипте цукром.
11. Випікайте ще 15 хвилин. Перед подачею охолодіть. Смачного!