Карамельно-шоколадна помадка
(покроковий рецепт з фото)
Не знаєте що додати до морозиву або на сніданок до млинців? Спробуйте зробити домашню помадку на основі масла і шоколаду. Розповім про рецепт, як приготувати карамельно-шоколадну помадку.
Таку помадку можна використовувати для морозива, додавати до млинців або оладок, до латте або какао. Вона приємно тягнеться, як карамель, але при цьому залишається м'якою і жувальної. Такий помадкою можна не тільки прикрасити, але і надати новий смак звичним стравам.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
- Гіркий шоколад - 120 грам
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Морська сіль - За смаком
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний сироп - 1/4 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершки - 0, 7 склянки
1
Влийте воду і кукурудзяний сироп в каструлю, доведіть до кипіння.
2
Всипте цукор в центр каструлі і переконайтеся в тому, що немає цукру по краях каструлі.
3
Продовжуйте кип'ятити поки температура не досягне 160 градусів. Потроху влийте вершки тонкою цівкою в каструлю, регулярно помішуючи, не додавайте все вершки відразу.
4
Додайте масло і какао-порошок, перемішайте, потім потроху додайте шоколад і знову перемішайте. На завершення додайте ваніль, морську сіль і ретельно перемішайте.
5
Подавайте морозиво або випічку, покриту карамельно-шоколадною помадкою.