Шоколадна помадка з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю мамину помадку з дитинства. Смак такий вершковий солодкий, а текстура м'яка, тане в роті. Я вирішила згадати цей десерт, додавши нові інгредієнти. Вийшло зовсім по-іншому, але також смачно!
Тепер і вам пропоную дізнатися про те, як приготувати шоколадну помадку з горіхами. Вона навіть трохи схожа на іриски, технологія створення у цих рецептів схожі. Скажу відразу, буде багато шоколаду і горіхів!
- Гіркий шоколад - 480 грам
- Темний шоколад - 60 грам
- Згущене молоко з цукром - 420 грам
- Волоський горіх - 150 грам
- Ванільний екстракт - 1 Ст. Ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Шоколад розламати і додайте до нього сіль, соду.
2. Поставте шоколад на водяну баню.
3. Розтопіть шоколад, помішуючи, при невеликому кипінні, на це піде приблизно 3 хвилини. Потім додайте згущене молоко і ванільний екстракт.
4. Потім додайте подрібнені горіхи (можна їх заздалегідь обсмажити на сухій сковороді) і перемішайте.
5.Викладіть шоколадну масу в форму або формочки і приберіть в холодильник на 2 годину.
6. Подавайте помадка, розрізавши на порційні шматочки. Насолоджуйтесь!