Домашня помадка
(покроковий рецепт з фото)
Любіть домашні солодощі? А часто їх готуєте? Останнім часом все більш актуальними стають рецепти саморобних десертів, тому розповім про простому рецепті, як приготувати домашню помадку.
Вам знадобиться час на приготування, адже готові солодощі потрібно поставити в холодильник і почекати, поки вони застигнуть. Ви можете надати таким цукеркам смак ванілі або мигдалю. Готові ласощі зберігайте в пластиковому контейнері або в скляній банці. За смаком мені нагадує щось середнє між ірисками і вареним згущеним молоком.
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Золотий сироп або кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 400 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. В казанок налийте воду і додайте цукровий пісок. Надішліть казанок на вогонь і варіть до розчинення цукру.
2. Додайте в казанок вершкове масло і кукурудзяний або золотий сироп, перемішайте і варіть до розчинення, перемішуючи дерев'яною лопаткою.
3. Влийте згущене молоко і додайте дрібку солі.
4. Доведіть суміш до кипіння і варіть на слабкому вогні, періодично перемішуючи близько 20 хвилин.
5. Коли суміш придбала густу консистенцію, виміряйте температуру, вона повинна досягти 110-115 градусів. Якщо опустіть ложку в приготовлену суміш, помадка буде повільно стікати.
6. Зніміть казанок з вогню, додайте ванільний екстракт і перемішайте гарненько протягом 3-5 хвилин.
7. Форму застеліть фольгою і змастіть маслом, залийте в неї приготовлену суміш.
8. Залиште форму на столі або надішліть в холодильник на 2-4 годину, потім наріжте шматочками.
9. Насолоджуйтесь домашньою помадкою.