Домашня помадка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Любіть домашні солодощі? А часто їх готуєте? Останнім часом все більш актуальними стають рецепти саморобних десертів, тому розповім про простому рецепті, як приготувати домашню помадку.
Опис приготування:
Вам знадобиться час на приготування, адже готові солодощі потрібно поставити в холодильник і почекати, поки вони застигнуть. Ви можете надати таким цукеркам смак ванілі або мигдалю. Готові ласощі зберігайте в пластиковому контейнері або в скляній банці. За смаком мені нагадує щось середнє між ірисками і вареним згущеним молоком.
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Золотий сироп або кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 400 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. В казанок налийте воду і додайте цукровий пісок. Надішліть казанок на вогонь і варіть до розчинення цукру.
2. Додайте в казанок вершкове масло і кукурудзяний або золотий сироп, перемішайте і варіть до розчинення, перемішуючи дерев'яною лопаткою.
3. Влийте згущене молоко і додайте дрібку солі.
4. Доведіть суміш до кипіння і варіть на слабкому вогні, періодично перемішуючи близько 20 хвилин.
5. Коли суміш придбала густу консистенцію, виміряйте температуру, вона повинна досягти 110-115 градусів. Якщо опустіть ложку в приготовлену суміш, помадка буде повільно стікати.
6. Зніміть казанок з вогню, додайте ванільний екстракт і перемішайте гарненько протягом 3-5 хвилин.
7. Форму застеліть фольгою і змастіть маслом, залийте в неї приготовлену суміш.
8. Залиште форму на столі або надішліть в холодильник на 2-4 годину, потім наріжте шматочками.
9. Насолоджуйтесь домашньою помадкою.