Рецепт Домашня помадка фото

Домашня помадка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершкове масло , Згущене молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Любіть домашні солодощі? А часто їх готуєте? Останнім часом все більш актуальними стають рецепти саморобних десертів, тому розповім про простому рецепті, як приготувати домашню помадку.

Опис приготування:

Вам знадобиться час на приготування, адже готові солодощі потрібно поставити в холодильник і почекати, поки вони застигнуть. Ви можете надати таким цукеркам смак ванілі або мигдалю. Готові ласощі зберігайте в пластиковому контейнері або в скляній банці. За смаком мені нагадує щось середнє між ірисками і вареним згущеним молоком.

  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Золотий сироп або кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Згущене молоко - 400 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
домашня помадка - фото крок 1
1. В казанок налийте воду і додайте цукровий пісок. Надішліть казанок на вогонь і варіть до розчинення цукру.
домашня помадка - фото крок 2
2. Додайте в казанок вершкове масло і кукурудзяний або золотий сироп, перемішайте і варіть до розчинення, перемішуючи дерев'яною лопаткою.
домашня помадка - фото крок 3
3. Влийте згущене молоко і додайте дрібку солі.
домашня помадка - фото крок 4
4. Доведіть суміш до кипіння і варіть на слабкому вогні, періодично перемішуючи близько 20 хвилин.
домашня помадка - фото крок 5
5. Коли суміш придбала густу консистенцію, виміряйте температуру, вона повинна досягти 110-115 градусів. Якщо опустіть ложку в приготовлену суміш, помадка буде повільно стікати.
домашня помадка - фото крок 6
6. Зніміть казанок з вогню, додайте ванільний екстракт і перемішайте гарненько протягом 3-5 хвилин.
домашня помадка - фото крок 7
7. Форму застеліть фольгою і змастіть маслом, залийте в неї приготовлену суміш.
домашня помадка - фото крок 8
8. Залиште форму на столі або надішліть в холодильник на 2-4 годину, потім наріжте шматочками.
домашня помадка - фото крок 9
9. Насолоджуйтесь домашньою помадкою.

Схожі рецепти