Рецепт Фруктова помадка фото

Фруктова помадка
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Вершки , Лимон
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти без шкоди
Для дітей
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пам'ятайте всіма улюблений смак дитинства цукерок-помадок? виявилося, що фруктова помадка в домашніх умовах готується дуже легко. Не потрібно бути видатним кондитером, щоб відтворити той самий смак.

Опис приготування:

Помадка - десерт універсальний: її можна їсти, як цукерки, а можна використовувати в якості прошарку в тортах або тістечок. Для приготування цукерок готову помадку потрібно поставити в холодильник для повного застигання (можна навіть скористатися формами), а для прошарку помадка використовується рідка (відразу після приготування). Я пропоную сьогодні приготувати фруктову помадку на основі вершків з додаванням шоколаду. Поєднання лимонного соку, молочного шоколаду, ванілін, вершкового масла і вершків створює справжній гастрономічний тандем незабутнього смаку! З вершками відмінно поєднується абрикосовий, банановий і персиковий сік, тому фруктова помадка може бути приготовлена ​​і з додаванням цих соків.

  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Цукор - 2 склянки
  • Вершкове масло - 2 чайних ложок
  • Сік лимона - 50 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Молочний або білий шоколад - 100 грам
фруктова помадка - фото крок 1
1. Помадка може бути тільки фруктової, молочно-фруктової (як в даному випадку) або цукрової. Для приготування помадки за моїм рецептом нам знадобляться вершки. Виливаємо їх в глибоку ємність і ставимо на вогонь.
фруктова помадка - фото крок 2
2. Доводимо до кипіння, після чого всипаємо цукор і ванілін. Варимо близько 10 хвилин, поки маса не почне загусати.
фруктова помадка - фото крок 3
3. Потім додаємо вершкове масло, лимонний сік і шоколад (я люблю молочний). Варимо ще 15 хвилин на дуже слабкому вогні. Головне, щоб ваша помадка продуктів не пригорали ємності. Якщо це відбувається, а у вас немає ємності з антипригарним дном, поставте її на водяну баню.
фруктова помадка - фото крок 4
4. Знімаємо з вогню і швидко збиваємо за допомогою міксера.
фруктова помадка - фото крок 5
5. Потім беремо ємність, простягається її марлею, на яку виливаємо нашу густу помадку. Накриваємо, і після повного охолодження відправляємо в холодильник для повного застигання.
фруктова помадка - фото крок 6
6. Вже через 2 години фруктова помадка готова! Її можна їсти замість цукерок, а якщо вам потрібно полити помадкою торт або будь-яку іншу домашню випічку, просто розтопіть її на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

Схожі рецепти