Фруктова помадка
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте всіма улюблений смак дитинства цукерок-помадок? виявилося, що фруктова помадка в домашніх умовах готується дуже легко. Не потрібно бути видатним кондитером, щоб відтворити той самий смак.
Помадка - десерт універсальний: її можна їсти, як цукерки, а можна використовувати в якості прошарку в тортах або тістечок. Для приготування цукерок готову помадку потрібно поставити в холодильник для повного застигання (можна навіть скористатися формами), а для прошарку помадка використовується рідка (відразу після приготування). Я пропоную сьогодні приготувати фруктову помадку на основі вершків з додаванням шоколаду. Поєднання лимонного соку, молочного шоколаду, ванілін, вершкового масла і вершків створює справжній гастрономічний тандем незабутнього смаку! З вершками відмінно поєднується абрикосовий, банановий і персиковий сік, тому фруктова помадка може бути приготовлена і з додаванням цих соків.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Цукор - 2 склянки
- Вершкове масло - 2 чайних ложок
- Сік лимона - 50 грам
- Ванілін - За смаком
- Молочний або білий шоколад - 100 грам