Фруктова пастила
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто хочеться дивувати своїх рідних смачним, але в той же час корисним десертом. Цього разу я розповім, як приготувати фруктову пастилу, яскравий, натуральний і шалено смачний десерт!
Корисним і дуже смачним частуванням до чаю може стати пастила: підсушені за допомогою духовки або дегидратора фруктові пюре. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати фруктову пастилу з груші, ківі, банана і ягід. Таке блюдо ви можете приготувати і з полуниці, авокадо і інших фруктів. Обов'язково стежте за тим, щоб пастила не підгоріла в духовці під час підсушування. Також рекомендую використовувати тефлоновий килимок для того, щоб готову пастилу було простіше відокремити від дека.
- Банан - 2 штуки
- Ківі - 3 штуки
- Груша - 3 штуки
- Ягоди - 1 Склянка
- Мед - 4-5 Ст. Ложок
1. Для початку очистіть фрукти від кісточок, шкірки і корінців. Ягоди очистіть від кісточок. Потім наріжте всі інгредієнти на невеликі шматочки, щоб їх було легше подрібнити блендером.
2. У ківі і ягоди додайте по столовій ложці меду, за бажанням додайте мед в грушу. За допомогою блендера подрібніть в пюре все фрукти і ягоди. За необхідності додайте ще меду.
3. На тефлоновому килимі, вміщеному на деко, тонким шаром розподіліть пюре. Надішліть в розігріту до 100-110 градусів духовку на 4-6 годин в залежності від вашої духовки.
4. Готову підсушену пастилу зніміть з тефлонового килимка і розріжте на порції. Смачного!