Фруктова граніту з соку
(покроковий рецепт з фото)
Фруктова граніту - десерт спекотного літнього дня! Він придуманий в спекотній Італії, але влітку і ми теж можемо його робити, щоб легше пережити спеку. Готується фруктова граніту з соку або солодкої рідини.
Фруктова граніту може бути приготовлена з будь-якої солодкої рідини! Але мені подобається коли використовується натуральний сік і сироп. Сенс в тому, щоб заморожений сік придбав форму маленьких осколків. Тому, поки лід не приготується остаточно, доведеться періодично розбивати його виделкою. Можна зробити кілька різних за кольором рідин і заморозити в окремих формах.Самие зручні форми - плоскі і широкі, щоб процес пройшов швидше. Успіхів і приємного апетиту!
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки
- Фруктовий сік - 3 склянки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
Зваріть цукровий сироп зі склянки води і півсклянки цукру.
Сироп охолодіть і змішайте з соком.
Влийте суміш у плоску широку форму і поставте в морозильник.
Кожні півгодини заважайте суміш виделкою, щоб лід розбивався на дрібні шматочки - граніти.
Подайте в келиху з гілочкою м'яти.