Граніту з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування італійського десерту з вишні.
Викласти вишню в друшляк і дати стекти рідини.
Збити вишню в кухонному комбайні або в блендері до консистенції пюре. Протерти пюре через дрібне сито в середню миску. Використовуючи ложку, натискайте на вишню для вилучення більшої кількості соку. Додати оцет.
У середній каструлі змішати цукор з 2/3 склянки води, варити на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, близько 4 хвилин. Зняти каструлю з вогню і дати постояти, поки не охолоне.
Додати охолоджений сироп в вишневе пюре. Вилити суміш в дрібну металеву каструлю, поставити в морозилку на 1 час. Перемішати масу виделкою і знову поставити в морозилку на 5 годин, перемішуючи масу виделкою кожну годину. Подавати або зберігати в морозильній камері в герметичному контейнері до 2 днів.
- Вишні - 900 грам (без кісточок)
- Бальзамічного оцту - 1 Чайна ложка
- Цукру - 3 Ст. Ложки
Збити вишню в кухонному комбайні або в блендері до консистенції пюре. Протерти пюре через дрібне сито в середню миску. Використовуючи ложку, натискайте на вишню для вилучення більшої кількості соку. Додати оцет.
У середній каструлі змішати цукор з 2/3 склянки води, варити на середньому вогні, поки цукор не розчиниться, близько 4 хвилин. Зняти каструлю з вогню і дати постояти, поки не охолоне.
Додати охолоджений сироп в вишневе пюре. Вилити суміш в дрібну металеву каструлю, поставити в морозилку на 1 час. Перемішати масу виделкою і знову поставити в морозилку на 5 годин, перемішуючи масу виделкою кожну годину. Подавати або зберігати в морозильній камері в герметичному контейнері до 2 днів.