Ягідна Граніту
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування святкового десерту "граніту" з полуницею.
Кількість порцій:
- Полуниця - 500 грам
- Вапно - 1 штука
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
У каструлю з водою додати цукор, цедру і сік лайма. Злегка підігріти, щоб розчинився цукор, потім довести до кипіння і кип'ятити 3 хвилини. Дати охолонути. Додати подрібнену в блендері полуницю, довести все до однорідної маси. Вилити в пластиковий контейнер.
Заморожувати 2-а години, або поки суміш не замерзне по краях.
Виделкою підтягти лід від країв до центру. І знову покласти в морозилку. Потім повторювати процедуру 3-4 рази, кожні 30 хвилин, або поки вся суміш не утворює кристалики льоду.
Подавати відразу ж.