Фруктова нарізка на Великдень
(покроковий рецепт з фото)
Будь-який святковий стіл можна прикрасити нескладної фруктової нарізкою. Підійдуть будь-які сезонні або заморські фрукти, головне - ваша фантазія. Дивіться, як зробити фруктову нарізку на Великдень.
У рецепті я використовувала звичайний тонкий ніж, формочку для печива і ніж для каннелірованія. Якщо такого ножа немає, не турбуйтеся, борозенки можна зробити на апельсині будь-яким гострим предметом, навіть кришкою від консервної банки (просто складіть її навпіл).
- Апельсин - 1 штука
- Ківі - 1 штука
- Банан - 1 штука
- Мандарин - 2-3 штук
- Ягоди - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
Підготуйте фрукти, вимийте і висушіть їх. Приступимо!
Прощупайте пальцями мандарин і постарайтеся визначити, як йдуть дольки. Гострим ножем поріжте на 8 частин до половини шкірку мандаринки. Самі ж часточки постарайтеся не зачепити.
Відкрийте "пелюстки" mandarinki. Коли побачите часточки, розділіть їх і розкладіть у вигляді відкритого квітки.
Зніміть з банана шкірку. Візьміть тонкий гострим ніж і робіть зигзагоподібні розрізи, рухайтеся по колу. І просто знімайте отримані дзвіночки.
На апельсині зробіть борозни, розріжте апельсин на дві половинки, кожну половинку - на тонкі пластинки.
Викладайте по колу апельсин.
Ківі очистіть від шкірки, сполосніть під водою. За допомогою форми для печива надайте форму. Можна відразу порізати слайсами ківі, а потім видавити формочкой для печива.
Викладайте на шматочки апельсина отримані зірочки з ківі.
Останній штрих - прикраса ягодами, він не обов'язковий, але з ним фруктова тарілочка виглядає нарядно.