Шоколадна помадка
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині всі ласуни. І друзі теж не проти в гостях з'їсти солоденького. Саме тому я частенько готую різні нові десерти і випічки. Покажу, як приготувати шоколадну помадку.
Це рецепт шоколадної помадки з горіхами. Поєднання продуктів підібрано приголомшливе: шоколад, згущене молоко і фундук. Виходять такі трохи тягучі цукерки. З'їдаються моментально, хоча можуть зберігатися протягом тижня в холодильнику.
- Шоколад - 200 грам
- Вершкове масло - 25 грам
- Згущене варене молоко - 200 грам
- Горіхи - 120 грам
- Лікери - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
Шоколад поламайте і додайте до нього згущене молоко з маслом. Покладіть продукти в сотейник.
Поставте сотейник на водяну баню. Помішуючи, доведіть масу до однорідної консистенції. Додайте лікер і мускатний горіх. Акуратно перемішайте масу дерев'яною лопаткою.
Візьміть будь-які горіхи і порубати їх. Тут я використовую очищений лісовий горіх.
Додайте горіхи в шоколадну масу. Добре перемішайте.
Масу розкладіть рівномірним шаром на фольгу, покладену в форму. Остудіть шоколад при кімнатній температурі в формі, застеленій фольгою. Потім приберіть помадку в холодильник.
Через 4-5 годин помадка застигне. Поріжте її і подавайте. Приємного чаювання!