Рецепт Шоколадна помадка фото

Шоколадна помадка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Шоколад , Згущене молоко
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Цукерки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 6 г. 0 хв.

У моїй родині всі ласуни. І друзі теж не проти в гостях з'їсти солоденького. Саме тому я частенько готую різні нові десерти і випічки. Покажу, як приготувати шоколадну помадку.

Опис приготування:

Це рецепт шоколадної помадки з горіхами. Поєднання продуктів підібрано приголомшливе: шоколад, згущене молоко і фундук. Виходять такі трохи тягучі цукерки. З'їдаються моментально, хоча можуть зберігатися протягом тижня в холодильнику.

  • Шоколад - 200 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Згущене варене молоко - 200 грам
  • Горіхи - 120 грам
  • Лікери - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
шоколадна помадка - фото крок 1
Шоколад поламайте і додайте до нього згущене молоко з маслом. Покладіть продукти в сотейник.
шоколадна помадка - фото крок 2
Поставте сотейник на водяну баню. Помішуючи, доведіть масу до однорідної консистенції. Додайте лікер і мускатний горіх. Акуратно перемішайте масу дерев'яною лопаткою.
шоколадна помадка - фото крок 3
Візьміть будь-які горіхи і порубати їх. Тут я використовую очищений лісовий горіх.
шоколадна помадка - фото крок 4
Додайте горіхи в шоколадну масу. Добре перемішайте.
шоколадна помадка - фото крок 5
Масу розкладіть рівномірним шаром на фольгу, покладену в форму. Остудіть шоколад при кімнатній температурі в формі, застеленій фольгою. Потім приберіть помадку в холодильник.
шоколадна помадка - фото крок 6
Через 4-5 годин помадка застигне. Поріжте її і подавайте. Приємного чаювання!

Схожі рецепти