Шоколадно-горіховий торт (обладнаний!)
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям шоколаду напевно сподобається шоколадно-горіховий торт - дуже вологий, ароматний шоколадний десерт з насиченим солодким кремом і повітряними коржами. Обов'язково порадуйте їм близьких!
У шоколадному торті все повинно бути шоколадним: і тісто, і вершки. Крім того, даний рецепт також сподобається любителям згущеного молока, на її основі приготовлений крем. Повітряні коржі варто просочити ароматної цукрової просоченням з вином, так вони стануть більш вологими. Обов'язково беріть якісне перевірене какао, щоб колір тесту був по-справжньому шоколадним. За бажанням використовуйте горіхи не тільки для прикраси торта, але і для начинки. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати шоколадно-горіховий торт (обладнаний! ).
- Цукор - 255 грам(125г в тісто, 130г в крем)
- Борошно - 125 грам
- Варене згущене молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Какао - 50 грам(+1 ст. Ложка в тісто)
- Масло рослинне - 10 грам
- Горіхи для декору - 250 грам
- Яйце - 5 штук
- Вино - 250 мілілітрів
1. Яйця кімнатної температури збийте міксером до стійкої піни, додайте весь цукор, сіль і збийте до розчинення цукру. Просійте борошно і какао, перемішайте.
2. Викладіть тісто в застелену пергаментом форму (20см) і відправте на 30 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Остудіть корж у формі, переверніть і зніміть пергамент. Приготуйте просочення.
3. У каструлі з товстим дном змішайте цукор з вином, поставте на середній вогонь і проваріть до в'язкості (після закипання ще 20-25 хвилин проваріть). М'яке вершкове масло збийте міксером, одночасно збийте згущене молоко.
4. Змішайте масло з вареним згущеним молоком і просіяний какао. Знову збийте. Додайте соняшникову олію, не припиняючи збивати. Горіхи подрібнити блендером до великої крихти. Розділіть корж на три частини.
5. Просочіть нижній корж, змастіть кремом, викладіть другий корж і злегка притисніть. Так само просочіть і змастіть другий корж, а третій корж просочіть на окремій тарілці, після чого переверніть і накрийте їм торт.
6. Змастіть торт кремом і присипте його горіхами. Приберіть торт в холодильник на ніч. За годину до подачі виставте торт з холодильника. Смачного!