Торт «мрія»
(покроковий рецепт з фото)
Ось вам рецепт, як приготувати торт «Мрія». Присвячую його всім тим, хто любить легку, повітряну, просту, але і смачну випічку. Торт можна зробити до романтичної вечері або на День народження.
Торт складається з бісквітних коржів, які просякнуті легким сметанним кремом. Смак готового десерту і простота його приготування підкорюють з першого разу. При бажанні між коржами (а також зверху) можна викласти ягоди або фрукти. Такий десерт вимагає тривалого часу для просочення, тому запасайтесь терпінням.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Згущене молоко - 450 грам
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Цукор - 150 грам
- Крем - 300 грам
- Шоколад - За смаком
- Мак - За смаком
1. Вершкове масло ставлю на 20 секунд в мікрохвильовку піч, а потім дістаю і змішую зі згущеним молоком, додаю яйця, гаситься оцтом соду і порційно всипав заздалегідь просіяне борошно, перемішую, щоб не було грудочок, і поділяю тісто на 3 частини.
2. Кожну частину випікаю окремо в розігрітому до 170 градусів духовці (по 15 хвилин).
3. У чашу міксера кладу сметану і цукровий пісок, збиваю масу до повного розчинення цукрових крупинок.
4. Умовно поділяю крем на 3 частини (для змазування кожного бісквітного коржа). Як тільки перший корж пропікся, дістаю його з духовки і потроху промазують (ще гарячий) кремом, щоб той вбирався.
5. Такі ж дії проробляю і з іншими двома коржами, укладаю всі один на одного.
6. Зверху прикрашаю торт маком і тертим шоколадом. Відправляю його на всю ніч в холодильник для гарної просочення. Смачного!