Рецепт Торт «мрія» фото

Торт «мрія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл, День народження, День закоханих
Випічка, Торти, Бісквітний торт

Ось вам рецепт, як приготувати торт «Мрія». Присвячую його всім тим, хто любить легку, повітряну, просту, але і смачну випічку. Торт можна зробити до романтичної вечері або на День народження.

Торт складається з бісквітних коржів, які просякнуті легким сметанним кремом. Смак готового десерту і простота його приготування підкорюють з першого разу. При бажанні між коржами (а також зверху) можна викласти ягоди або фрукти. Такий десерт вимагає тривалого часу для просочення, тому запасайтесь терпінням.

  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Згущене молоко - 450 грам
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 150 грам
  • Крем - 300 грам
  • Шоколад - За смаком
  • Мак - За смаком
торт
1. Вершкове масло ставлю на 20 секунд в мікрохвильовку піч, а потім дістаю і змішую зі згущеним молоком, додаю яйця, гаситься оцтом соду і порційно всипав заздалегідь просіяне борошно, перемішую, щоб не було грудочок, і поділяю тісто на 3 частини.
торт
2. Кожну частину випікаю окремо в розігрітому до 170 градусів духовці (по 15 хвилин).
торт
3. У чашу міксера кладу сметану і цукровий пісок, збиваю масу до повного розчинення цукрових крупинок.
торт
4. Умовно поділяю крем на 3 частини (для змазування кожного бісквітного коржа). Як тільки перший корж пропікся, дістаю його з духовки і потроху промазують (ще гарячий) кремом, щоб той вбирався.
торт
5. Такі ж дії проробляю і з іншими двома коржами, укладаю всі один на одного.
торт
6. Зверху прикрашаю торт маком і тертим шоколадом. Відправляю його на всю ніч в холодильник для гарної просочення. Смачного!

Схожі рецепти