Рецепт Ніжний торт «мрія» фото

Ніжний торт «мрія»
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Полуниця
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Літні
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Торти з ягодами завжди виглядають приголомшливо, а якщо ще й приготувати желейний і бісквітний шари, таку випічку можна подавати хоч на святковий стіл. Розповім, як приготувати ніжний торт"Мрія" .

Опис приготування:

Ніжний торт"Мрія" дуже схожий на знаменитий торт"Фрезье" : повітряний бісквіт в поєднанні з полуничним мусом, желе і солодким сиропом створюють неймовірну випічку. Найкраще готувати такий торт влітку, коли ягоди полуниці найбільш корисні і свіжі. Раджу вам використовувати форму діаметром 24 см, щоб висота торта вийшла оптимальною. Обов'язково остудіть до кімнатної температури полуничне пюре, яке необхідно додати до вершків, так останні не згорнуться.

  • Борошно пшеничне - 130 грам
  • Цукор - 420 грам(90г в полуничний корж, 120г в полуничну прошарок, 50г в сироп, 150г в крем-мус)
  • Ванільний цукор - 10 грам
  • Полуничне пюре - 630 грам(100г в корж, 30г в сироп, 500г в крем-мус)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Розпушувач - 4 грами
  • Сода - 1 грам
  • Сіль - 0, 5 грами
  • Желатин - 40 грам(15г в полуничну прошарок, 25г в крем-мус)
  • Вода - 180 грам(50г в полуничну прошарок, 30г в сироп, 100г в крем-мус)
  • Полуниця - 250 грам (шматочками)
  • Кукурудзяний крохмаль - 20 грам
  • Сік лимона - 10 грам
  • Вершки 33% - 450 грам
ніжний торт
1. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, розмішайте і залишіть для набухання. Полуницю подрібніть блендером. Форму діаметром 20 см вистелити харчовою плівкою.
ніжний торт
2. Крохмаль залийте холодною кип'яченою водою і розмішайте. Полуничне пюре доведіть до кипіння, додайте цукор і проваріть протягом 1 хвилини, помішуючи. На завершення додайте крохмаль і ретельно розмішайте суміш.
ніжний торт
3. Зніміть з вогню, додайте лимонний сік, желатин і розмішайте до повного розчинення. З'єднайте з шматочками свіжої полуниці. Розподіліть по формі, товщина шару повинна бути не більше 1, 5 см.
ніжний торт
4. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем, содою і сіллю. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки з силіконовим шаром. М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром і ванільним цукром, збийте протягом 1 хвилини.
ніжний торт
5. Додайте яйця кімнатної температури і продовжуйте збивати 2-3 хвилини. На завершення додайте полуничне пюре, кілька крапель червоного барвника і ретельно змішайте. З'єднайте з борошняної сумішшю в два прийоми.
ніжний торт
6. Розподіліть тісто за формою і відправте в розігріту до 160 градусів духовку на 30 хвилин. Залиште корж у формі на 15 хвилин, після чого повністю остудіть на решітці. Воду з'єднайте з полуничним пюре і цукром.
ніжний торт
7. Доведіть до кипіння в мікрохвильовці, розмішайте до повного розчинення цукру і остудіть. Желатин залийте холодною кип'яченою водою і залиште для набухання. У коржа подровняйте верхівку і зачистите бічну частину.
ніжний торт
8. На блюдо встановіть корж, просочіть його полуничним сиропом. Встановіть навколо коржа кільце, вистелити зсередини ацетатної плівкою і зімкніть кільце. По периметру викладіть половинки полуниці зрізом до форми.
ніжний торт
9. Полуничне пюре доведіть до кипіння, додайте цукор і проваріть після закипання ще 5 хвилин. Розчиніть набряклий желатин в полуничному пюре і розмішайте. Остудіть в мисці з холодною водою. Охолоджені вершки збийте в пишну масу.
ніжний торт
10. У кілька прийомів з'єднайте їх з полуничним пюре, акуратно перемішуючи лопаткою. Викладіть у форму трохи менше половини крему. З полуничною прошарку зніміть плівку і покладіть зверху, злегка вдавлюючи.
ніжний торт
11. Викладете крем, розрівняйте і накрийте харчовою плівкою. Поставте торт в холодильник на 6-8 годин. Зніміть кільце, плівку і прикрасьте половинами свіжої полуниці. Смачного!

Схожі рецепти