Торт «Марс»
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю радувати своїх друзів і близьких різною смакотою. Серед них є любителі шоколадних батончиків, тому рецепт смачного десерту, як приготувати торт «Марс», роблю спеціально для них.
Особливість цього тортика в тому, що він готується без випічки, а основою є звичайне пісочне печиво. Такий десерт ідеальний, коли хочеться чогось смачненького, а возитися з духовкою не охота. Торт виходить дуже ніжним, я б сказав повітряним. Його можна подавати до чаю або кави.
- Пісочне печиво шоколадне - 250-300 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Желатин - 3 чайних ложки
- Вершковий сир - 300 грам
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Цукровий пісок - 0, 5 склянки
- Вершки жирні - 300 мілілітрів
- Батончик «Марс» - 3 штуки
- Шоколадна стружка - За смаком
1. Пісочне печиво розламують і розміщую в чашу блендера, перемелюю до стану дрібної крихти. Розтоплюю масло і вливаю його до печива, ретельно перемішую. Перекладаю отриману масу в роз'ємну форму і щільно утрамбовують, відправляю в холодильник.
2. Вершковий сир перекладаю в чашу блендера, додаю до нього цукровий пісок і ваніль, збиваю масу.
3. Шоколадні батончики очищаю від обгортки і нарізаю невеликими шматочками, додаю їх до сиру. Потім масу викладаю на печиво.
4. Замочую желатин в холодній воді, після цього трохи підігрівають його. Збиваю вершки до міцних верхів і з'єдную їх з остиглим і набряклим желатином, знову збиваю і вливаю в форму, посипаю шоколадною стружкою і відправляю в холодильник.
5. Готовий торт тримаю в холодильнику кілька годин, після цього декорують прикрасами і подаю до столу. Смачного!