Торт «ковбаска»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "ковбаска" дуже смачний і насичений, з яскравим шоколадним смаком десерт. Дізнавшись простий рецепт, була приємно здивована, на підготовку потрібно 15 хвилин і не потрібно півдня стояти біля плити, піч коржі.
Торт "ковбаска" відноситься до простим і простим рецептам, які завжди виходять, навіть у початківців кулінарів. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати цей вкуснючіе десерт. Починайте готувати торт заздалегідь, процеси все нескладні, але торт повинен настоятися як мінімум 4-5 годин в холодильнику. Я пропоную класичний рецепт, але я також додаю трохи меленої кави, він надає торту цікаву нотку. Насолоджуйтесь!
- Печиво - 360 грам
- Грецькі горіхи - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Какао порошок - 6 Ст. Ложок
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 150 грам
- Ванільна есенції - 1 Чайна ложка
- Вершки 30% жирності - 1/2 склянки
- Шоколад - 100 грам
- Розчинна кава - 1/2 чайних ложки
Змішайте цукор, воду, какао і кави в глибокому посуді.
Поставте на вогонь і додайте вершкове масло. Варіть хвилин 5, щоб масло розтопити.
Зніміть з вогню, остудіть і додайте ваніль.
Волоські горіхи дрібно наріжте і обсмажте на сухій сковороді 2-3 хвилини.
Печиво поламайте на дрібні шматочки і змішайте з горіхами.
Залийте печиво і горіхи соусом з масла і какао. Добре все перемішайте до однорідності.
Покладіть масу в роз'ємну форму і рівненько розподіліть. Поставте в холодильник на 5 годин.
Для шоколадного ганаша вершки поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.
У гарячі вершки додайте шоколад і заважайте, поки шоколад не розтане. Ганаш повинен стати однорідним за консистенцією.
Коли корж гарненько застигне в холодильнику, вилийте ганаш зверху і розподіліть по всій поверхні. Поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Коли ганаш охолоне, хвилин через 15, дістаньте торт з форми і прикрасьте торт горіхами. Смачного!