Ковбаска з печива і какао
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і швидкий вид домашнього десерту. Його приготує навіть початківець кухар. Запікати нічого не треба, печиво повинно охолонути в холодильнику.
Печиво роздавите в крихту, подрібніть горіхи. Олія, какао і цукор розтопіть. Додайте до масла крихту з печива, подрібнені горіхи, сухофрукти. Отриману масу викладіть на харчову плівку, сформуйте ковбаску і відправте в холодильник, поки ковбаска не застигне.
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Горіхи будь або мікс - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Сушена вишня або журавлина - 3 Ст. Ложки
- Печиво (типу "ювілейне" ) в пачках - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко коров'яче - 2 Ст. Ложки
Печиво помістіть в пакет, zavyazhite. Побийте зверху качалкою або молоточком для м'яса. Печиво поб'ється неоднорідне. Домагатися дрібної крихти не треба.
Я використовую волоський горіх і кешью. Їх потрібно злегка підрум'янити на сухій сковороді. Промийте ізюм і вишню. Горіхи беріть на свій смак. Сухофрукти, якщо не любите, можна взагалі не додавати.
3-5 ст. Ложок цукру, какао, вершкове масло і 2 ст. Ложки молока помістіть в сотейник. Нагрійте на слабкому вогні до утворення глазурі.
Отриману глазур злегка остудити.
У глазур висипаємо крихту печива.
Додаємо горіхи і сухофрукти.
Викладіть на харчову плівку отриману масу. Свердла, закріпіть краю. Отримаємо ось таку ковбаску.
Помістіть ковбаску в морозилку на 45 хвилин. Не залишайте довше. Ковбаска затвердіє і її буде складно нарізати. Якщо їсти плануєте пізніше, то краще залишити ковбаску не в морозилці, а просто в холодильнику. Така ковбаска зберігається в холодильнику до 7 днів.
Перед подачею обваляйте ковбаску в цукровій пудрі, наріжте і подайте до столу.
Перед подачею обваляйте ковбаску в цукровій пудрі, наріжте і подайте до столу.