Торт коханому хлопцеві
(покроковий рецепт з фото)
Кожен хлопець - індивідуальний і любить різні торти, але багато хто з них просто ласуни, тому і торт підійде просто смачний. Перед вами - рецепт диво-торта, красивого, смачного і ефектного.
Як приготувати торт коханому хлопцеві?
1. Спочатку приготуємо бісквіт для торта. Розігрійте духовку до 175 градусів. Однакові форми змастіть маслом або застеліть пергаментом. Якщо у вас форма - одна, доведеться випікати коржі по черзі.
2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
3. В іншій мисці змішайте вершки, лимонну цедру і ванілін.
4. У мисці збийте міксером 220 г масла і 2 склянки цукру. Повинна вийде світла пишна маса. Введіть по одному яйцю і жовтки.
5. Після яєць додайте суміш з борошном, потім введіть суміш з вершками. Постійно збивайте до утворення однорідного тіста.
6. Вилийте тісто в форми і випікайте в розігрітій духовці до готовності. На це піде близько 35 хвилин (на один корж). Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. Готові коржі остудіть.
7. Крем для начинки. У невеликому сотейнику на середньому вогні доведіть до кипіння 3 склянки чорниці, 1/3 склянки цукру, трохи лимонної цедри. Понизьте вогонь і варіть хвилин 15, періодично помішуючи.
8. У склянці змішайте воду і кукурудзяний крохмаль. Влийте крохмаль з водою в сотейник з ягодами, збільшіть вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом однієї хвилини, помішуючи. Потім зніміть з вогню і остудіть. Можна в холодильнику.
9. Залишилося приготувати крем, який піде на прикрасу торта. Збийте міксером вершковий сир, 100 г масла, потім додайте пудру і збивайте до однорідної консистенції.
10. Коли всі складові торта охолонуть, складіть торт. На гарне блюдо викладіть перший корж, змастіть ягідної начинкою-кремом. Зверху - другий корж.
11. Змастіть торт вершковим кремом. Прикрасьте малиною і чорницею. Охолодіть і подавайте коханому хлопцеві.
Смачного!
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Жирні вершки - 1 Склянка
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 320 грам(100 г - в вершках)
- Цукор - 2 1/3 склянки(1/3 склянки - в вершках)
- Яйця - 3 штуки
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Чорниця - 4 склянки(3 - в вершках, 1 - для прикраси)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 5 чайних ложок
- Вершковий сир - 340 грам
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. Спочатку приготуємо бісквіт для торта. Розігрійте духовку до 175 градусів. Однакові форми змастіть маслом або застеліть пергаментом. Якщо у вас форма - одна, доведеться випікати коржі по черзі.
2. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль.
3. В іншій мисці змішайте вершки, лимонну цедру і ванілін.
4. У мисці збийте міксером 220 г масла і 2 склянки цукру. Повинна вийде світла пишна маса. Введіть по одному яйцю і жовтки.
5. Після яєць додайте суміш з борошном, потім введіть суміш з вершками. Постійно збивайте до утворення однорідного тіста.
6. Вилийте тісто в форми і випікайте в розігрітій духовці до готовності. На це піде близько 35 хвилин (на один корж). Готовність перевіряйте дерев'яною зубочисткою. Готові коржі остудіть.
7. Крем для начинки. У невеликому сотейнику на середньому вогні доведіть до кипіння 3 склянки чорниці, 1/3 склянки цукру, трохи лимонної цедри. Понизьте вогонь і варіть хвилин 15, періодично помішуючи.
8. У склянці змішайте воду і кукурудзяний крохмаль. Влийте крохмаль з водою в сотейник з ягодами, збільшіть вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом однієї хвилини, помішуючи. Потім зніміть з вогню і остудіть. Можна в холодильнику.
9. Залишилося приготувати крем, який піде на прикрасу торта. Збийте міксером вершковий сир, 100 г масла, потім додайте пудру і збивайте до однорідної консистенції.
10. Коли всі складові торта охолонуть, складіть торт. На гарне блюдо викладіть перший корж, змастіть ягідної начинкою-кремом. Зверху - другий корж.
11. Змастіть торт вершковим кремом. Прикрасьте малиною і чорницею. Охолодіть і подавайте коханому хлопцеві.
Смачного!