Торт «Барбі»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що приготувати торт "барбі" може тільки професійний кондитер, то ви помиляєтеся. Його може приготувати кожен, хто запасеться терпінням і необхідними інгредієнтами.
Дуже популярними зараз стали торти із зображенням улюблених мультиплікаційних і телевізійних героїв. Торт "барбі" є одним з найбільш затребуваних серед юних іменинниць. Якщо вам хочеться приготувати цей шедевр будинку, то немає нічого простішого. За допомогою детальних інструкцій зробити цей під силу кожному.
- Барбі - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 2 склянки(3-4 ложки - в вершках, інше - в тісто.)
- Крем - 700 грам(500 г. - в тісто, 200 г. - в вершках.)
- Борошно - 3 склянки
- Розпушувач - 1-1.5 чайних ложки
- Вершки - 500 грам
- Шоколад - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
1. Рецепт приготування торта "барбі" тільки здається складним, насправді це не так. Для початку необхідно приготувати тісто. У глибокій мисці змішати яйця з цукром, додати сметану і розпушувач. Поступово додавати борошно і ретельно вимішувати тісто.
2. Тісто викласти в форму для запікання і відправити в добре розігріту духовку. Краще використовувати форму для приготування кексу, з отвором посередині.
3. Поки печеться корж, можна зайнятися шоколадним кремом. Для його приготування необхідно в невелику каструлю влити вершки і трохи підігріти їх на повільному вогні (кипіти вони не повинні). Додати туди розм'якшене масло і чорний, бажано гіркий, шоколад.
4. Коли крем стане повністю однорідним, зняти його з вогню і поставити остуджувати мінімум 4 годину. Потім крем потрібно буде добре збити.
5. Тепер саме час зайнятися лялькою. Її необхідно добре вимити, просушити і обгорнути харчовою плівкою (десь до рівня грудей).
6. Випечений і остиглий корж необхідно розрізати на 3-4 частини.
7. Зверху зробити отвір для ляльки, можна відразу приміряти її до торту.
8. Тепер потрібно приготувати сметанний крем. Сметану збити з цукром до однорідної консистенції. Готовим кремом промазати кожен корж.
9. Краще дати коржам постояти близько 2-4 годин і добре просочитися. Потім поставити в центр ляльку і почати прикрашати її плаття. За допомогою кондитерського шприца і шоколадного крему нанести різні візерунки.
10. Верх сукні можна зробити за допомогою ложки і шоколадного крему. Торт "барбі" в домашніх умовах готовий. Йому треба постояти в холодильнику мінімум 3 годину, щоб добре просочитися, а крем встиг застигнути.