Томатний суп з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Ситний і ароматний суп внесе різноманітність у ваше пісне меню і приємно здивує вас своїм смаком. Це один з варіантів приготування томатних супів, який не тільки дуже смачний, але і корисний.
Перлову крупу я чомусь обділив увагою і мало де використовував в стравах. Але знайшов цікавий рецепт приготування томатного супу з перловкою, а томатні супи я обожнюю, тому і вирішив дати ще один шанс перловці. Результат перевершив всі мої очікування. Тепер томатний суп з перловою крупою став часто з'являтися на моєму столі під час посту і не тільки. Він ситний, густий і дуже смачний. А рецепт приготування його дуже простий. Як приготувати томатний суп з перловкою, я написав і показав нижче.
- Перлова крупа - 250 грам
- Помідори - 6-7 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4-5 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)

Перлову крупу дуже добре промиваємо під проточною водою, заливаємо чистою водою і залишаємо на годину. Потім знову промиваємо і висипаємо в каструлю, наливаємо приблизно 1, 5 L. Води, доводимо її до кипіння. Потім робимо маленький вогонь і варимо до готовності перловки.

Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Відправляємо його до майже готової перловці в каструлю. Можна долити води.

Помідори необхідно бланшувати: робимо хрестоподібні надрізи, обдаємо окропом і дуже легко знімаємо шкірку.

Нарізаємо очищені помідори на шматки і відправляємо в блендер, протираємо їх до однорідності, щоб вийшов томатний сік-пюре.

Тим часом очистимо цибулю і моркву, наріжемо їх невеликими кубиками. Відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до готовності. Потім додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо хвилини 2-3.

Перекладаємо вміст сковороди в каструлю до готової картоплі і перловки.

Додаємо сіль, перець, добре перемішуємо і залишаємо ще на хвилин 5 (на середньому вогні). Прибираємо каструлю з супом з вогню, даємо ще хвилин 15-20 наполягатимуть. Можна додати зелень.