Рецепт Томатний суп з перловкою фото

Томатний суп з перловкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Перлова крупа
Пісні страви
На обід
Супи

Ситний і ароматний суп внесе різноманітність у ваше пісне меню і приємно здивує вас своїм смаком. Це один з варіантів приготування томатних супів, який не тільки дуже смачний, але і корисний.

Перлову крупу я чомусь обділив увагою і мало де використовував в стравах. Але знайшов цікавий рецепт приготування томатного супу з перловкою, а томатні супи я обожнюю, тому і вирішив дати ще один шанс перловці. Результат перевершив всі мої очікування. Тепер томатний суп з перловою крупою став часто з'являтися на моєму столі під час посту і не тільки. Він ситний, густий і дуже смачний. А рецепт приготування його дуже простий. Як приготувати томатний суп з перловкою, я написав і показав нижче.

  • Перлова крупа - 250 грам
  • Помідори - 6-7 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 4-5 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
томатний суп з перловкою - фото крок 1
Перлову крупу дуже добре промиваємо під проточною водою, заливаємо чистою водою і залишаємо на годину. Потім знову промиваємо і висипаємо в каструлю, наливаємо приблизно 1, 5 L. Води, доводимо її до кипіння. Потім робимо маленький вогонь і варимо до готовності перловки.
томатний суп з перловкою - фото крок 2
Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Відправляємо його до майже готової перловці в каструлю. Можна долити води.
томатний суп з перловкою - фото крок 3
Помідори необхідно бланшувати: робимо хрестоподібні надрізи, обдаємо окропом і дуже легко знімаємо шкірку.
томатний суп з перловкою - фото крок 4
Нарізаємо очищені помідори на шматки і відправляємо в блендер, протираємо їх до однорідності, щоб вийшов томатний сік-пюре.
томатний суп з перловкою - фото крок 5
Тим часом очистимо цибулю і моркву, наріжемо їх невеликими кубиками. Відправляємо на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до готовності. Потім додаємо томатний сік, перемішуємо і тушкуємо хвилини 2-3.
томатний суп з перловкою - фото крок 6
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю до готової картоплі і перловки.
томатний суп з перловкою - фото крок 7
Додаємо сіль, перець, добре перемішуємо і залишаємо ще на хвилин 5 (на середньому вогні). Прибираємо каструлю з супом з вогню, даємо ще хвилин 15-20 наполягатимуть. Можна додати зелень.

Схожі рецепти