Овочевий суп з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Суп з перловкою часто готували наші бабусі. Чомусь сьогодні про нього забули. Здається, незаслужено.
Кількість порцій: 4
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Консервовані томати у власному соку, банку - 0, 5 штуки
- Заморожена кукурудза - 0, 5 склянки
- Зелень петрушки - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Лимон, сік і tsedra - 1 штука
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Порошок перцю - 0, 5 чайних ложки
- Перлова крупа - 0, 5 склянки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Приправи - За смаком
1. Перебрати і промити перлову крупу. Замочити її холодною водою на кілька годин. Овочі вимити і почистити. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Морква - кільцями. Цибулю нарізати півкільцями. Часник порубати дрібно ножем. У великій каструлі розігріти масло і трохи обсмажити нарізану цибулю. Додати подрібнений часник і сіль. Через 3-4 хвилини в каструлю покласти картоплю, морква і перловку. Обсмажувати все протягом 7-8 хвилин.
2. Овочі посолити і поперчити, покласти приправи і паприку, томатну пасту. Все обсмажити протягом ще 5-6 хвилин.
3. Влити в каструлю овочевий бульйон. Консервовані томати порізати на невеликі шматочки і разом з соком вилити в суп. Зменшити вогонь, коли суп закипить, і варити 25 хвилин. Додати в суп кукурудзу, проварити ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. У суп покласти лимонний сік і цедру лимона.