Курячий суп з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Перловку багато хто недооцінює і посміюються над стравами з неї. Якщо у вас вона асоціюється тільки з кашею, тоді будемо розбивати стереотипи. Розповім, як приготувати курячий суп з перловкою.
Такий супчик можна зробити в будь-який час року. Він смачний, поживний, з великою кількістю овочів і великими шматочками курячого м'яса. Замість курки можна використовувати індиче м'ясо, а також спробуйте яловичину, свинину. Овочі, як і м'ясо, для супу нарізають великими шматочками - така особливість страви.
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 3 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Перловка - 0, 5 склянки
- Курячий бульйон - 8 склянок
- Куряче м'ясо без кістки - 1 кілограм
- Розмарин свіжий - 1 Чайна ложка
- Чебрець свіжий - 1 Чайна ложка
- Шавлія свіжий - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. У каструлі розтопіть вершкове масло. Наріжте півкільцями морква, селера, измельчитечасник. Цибуля наріжте кубиками. Викладіть спершу цибулю і готуйте його 4-5 хвилин, потім додайте часник і обсмажуйте ще 1 хвилину. Додайте моркву і селеру, готуйте 5-7 хвилин.
2. Додайте перлову крупу і перемішайте, обсмажуйте 1-2 хвилини.
3. Влийте бульйон, додайте філе або будь-яке інше куряче м'ясо, але без кістки. Викладіть лавровий лист, подрібнену свіжу зелень, крім петрушки.
4. Після закипання варіть суп 1 годину на слабкому вогні, потім дістаньте м'ясо і наріжте його шматочками, вірний тому. Наріжте дрібно петрушку і додайте її в каструлю.
5. Варіть суп ще пару хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
6. Готовий супчик подавайте відразу, смачного!