Суп грибний з перловкою
(покроковий рецепт з фото)
Чомусь перловку сучасні господині рідко готують, і даремно! Давайте ж приготуємо смачний і ситний суп з перловкою, який урізноманітнює ваше меню і змусить вас полюбити цю корисну крупу
Смачна і корисна перлова крупа незаслужено забута сучасними господинями. Я згодна, що вариться вона довго, але які ж смачні страви виходять з перловкою! Я розповім вам, як приготувати суп грибний з перловкою. Сподіваюся, що спробувавши цей суп, ви зміните свою думку про перлової крупі. Звичайно, з лісовими грибами суп виходить набагато духмяний і більш насиченим, але все гриби ми вже з'їли
- Перлова крупа - 0, 5 склянки
- Гриби - 200 грам (будь-які, з лісовими смачніше! )
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Зелень кропу - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
Перловку промиємо і заллємо гарячою водою на годину.
Потім воду з перловки зливаємо, промиваємо крупу і викладаємо в каструлю. Заливаємо приблизно 1 літром води і варимо практично до готовності, хвилин 40.
Очистимо необхідні нам овочі.
Картоплю нарізаємо середніми кубиками.
І відправляємо в каструлю з практично готової крупою. Додамо води.
Наріжемо лук кубиками.
Моркву натираємо на крупній тертці.
І відправляємо обсмажувати на рослинній олії хвилин на 10.
Гриби для супу можна брати будь-які, у мене печериці. Помиємо і наріжемо гриби кубиками.
І відправимо на сковорідку до цибулі і моркви. Обсмажуємо хвилин 10.
Потім вміст сковороди відправляємо в каструлю з картоплею і перловкою. Додамо сіль і мелений перець. Регулюємо густоту супу на свій смак, подачі води, якщо необхідно.
Даємо покипіти хвилин 5 і додаємо зелень.
Супчик готовий!