Рецепт Томатний суп з мідіями фото

Томатний суп з мідіями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Якщо ви любитель морепродуктів, ви обов'язково повинні приготувати такий незвичайний яскравий і смачний суп. Ароматний і насичений, готується він дуже просто і у вас обов'язково все вийде в кращому вигляді

Опис приготування:

Ніжний суп-пюре з мідіями - це дуже смачно, повірте. І готується він дуже просто і швидко, ви легко впораєтесь з процесом. У цьому рецепті докладно і вельми барвисто розказано і показано, як приготувати томатний суп з мідіями. Все у вас вийде смачно, не сумнівайтеся!

  • Мідії - 200 грам (свіжі або заморожені)
  • Помідори - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Мал - 100 грам
  • Шпинат - 30 грам
  • Вино біле сухе - 100 мілілітрів
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Помідори у власному соку - 250-300 грам (консервовані)
  • Базилік свіжий - 10 грам (або щіпку сушеного)
томатний суп з мідіями - фото крок 1
Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні кубики.
томатний суп з мідіями - фото крок 2
Очищену моркву натираємо на тертці.
томатний суп з мідіями - фото крок 3
Наливаємо на сковороду 2 столових ложки масла, розігріваємо і обсмажуємо моркву і цибулю на середньому вогні до м'якості морквини.
томатний суп з мідіями - фото крок 4
Помідори миємо і можна зняти з них шкірку, а можна і не знімати. Нарізаємо 2 помідора дрібними кубиками, а 2 тонкими часточками або смужками.
томатний суп з мідіями - фото крок 5
Моєму шпинат і дрібно кришимо.
томатний суп з мідіями - фото крок 6
Відправляємо помідори, які нарізали кубиками і шпинат на сковороду до цибулі з морквою. Тушкуємо-обсмажуємо на невеликому вогні хвилин 3-4, потім додаємо консервовані помідори й тушкуємо ще стільки ж.
томатний суп з мідіями - фото крок 7
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і подрібнюємо все це блендером до стану пюре.
томатний суп з мідіями - фото крок 8
Додаємо 2 склянки води, доводимо до кипіння і варимо хвилин 8-10
томатний суп з мідіями - фото крок 9
На звільнену сковороду наливаємо масло, що залишилося, розігріваємо і обсмажуємо хвилину-півтори рис. Потім додаємо вино і цукор і випаровуємо на невеликому вогні хвилин 5. Відправляємо рис в каструлю.
томатний суп з мідіями - фото крок 10
Мідії ретельно промиємо під струменем холодної води. Для супу можна використовувати чищення мідії і мідії в мушлях.
томатний суп з мідіями - фото крок 11
Відправляємо мідії слідом за рисом і варимо до готовності рису - хвилин 10. Потім додаємо сіль, перець, подрібнений базилік, нарізані помідори і подрібнений часник і варимо хвилин ще 8-10 хвилин.

Схожі рецепти