Томатний суп з мідіями
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель морепродуктів, ви обов'язково повинні приготувати такий незвичайний яскравий і смачний суп. Ароматний і насичений, готується він дуже просто і у вас обов'язково все вийде в кращому вигляді
Ніжний суп-пюре з мідіями - це дуже смачно, повірте. І готується він дуже просто і швидко, ви легко впораєтесь з процесом. У цьому рецепті докладно і вельми барвисто розказано і показано, як приготувати томатний суп з мідіями. Все у вас вийде смачно, не сумнівайтеся!
- Мідії - 200 грам (свіжі або заморожені)
- Помідори - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Мал - 100 грам
- Шпинат - 30 грам
- Вино біле сухе - 100 мілілітрів
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Помідори у власному соку - 250-300 грам (консервовані)
- Базилік свіжий - 10 грам (або щіпку сушеного)
Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні кубики.
Очищену моркву натираємо на тертці.
Наливаємо на сковороду 2 столових ложки масла, розігріваємо і обсмажуємо моркву і цибулю на середньому вогні до м'якості морквини.
Помідори миємо і можна зняти з них шкірку, а можна і не знімати. Нарізаємо 2 помідора дрібними кубиками, а 2 тонкими часточками або смужками.
Моєму шпинат і дрібно кришимо.
Відправляємо помідори, які нарізали кубиками і шпинат на сковороду до цибулі з морквою. Тушкуємо-обсмажуємо на невеликому вогні хвилин 3-4, потім додаємо консервовані помідори й тушкуємо ще стільки ж.
Перекладаємо вміст сковороди в каструлю і подрібнюємо все це блендером до стану пюре.
Додаємо 2 склянки води, доводимо до кипіння і варимо хвилин 8-10
На звільнену сковороду наливаємо масло, що залишилося, розігріваємо і обсмажуємо хвилину-півтори рис. Потім додаємо вино і цукор і випаровуємо на невеликому вогні хвилин 5. Відправляємо рис в каструлю.
Мідії ретельно промиємо під струменем холодної води. Для супу можна використовувати чищення мідії і мідії в мушлях.
Відправляємо мідії слідом за рисом і варимо до готовності рису - хвилин 10. Потім додаємо сіль, перець, подрібнений базилік, нарізані помідори і подрібнений часник і варимо хвилин ще 8-10 хвилин.