Том Кха кай
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Хто бував в Таїланді, той напевно пробував тому кха кай - традиційний тайський кокосовий суп з куркою. Пропоную приготувати суп том кха кай в домашніх умовах.
Опис приготування:
Повернувшись з Таїланду, багато наших співвітчизників починають в паніці шукати рецепти улюбленим їм тамтешніх страв. Зокрема, рецепт супу тому кха кай - дуже популярного тайського супу, який готується з курки і кокосового молока. Хто собі готує, згадуючи відпочинок в Таїланді, хто своїм гостям подає зі словами"а ми пробували СПРАВЖНІЙ суп тому кха кай" .
Рецепт приготування, що дивно, дуже простий. І готується суп тому кха кай швидко, всього півгодини. Та й інгредієнти відносно доступні - сьогодні і кокосове молоко, і навіть лемонграсс продається у всіх великих супермаркетах.
Так що - розповідаю, як зробити суп тому кха кай!
- Куряче філе - 400 грам
- Гриби - 250 грам
- Чилі перець - 2 штуки
- Лемонграс (шматочок) - 3 штуки
- Імбир (шматочок) - 1 штука
- Кінза свіжа - - За смаком
У каструлі доведіть до кипіння курячий бульйон.
Додайте кокосове молоко і знову доведіть до кипіння.
Коли закипить, додайте пару скибочок імбиру і пару шматочків лемонграсса.
Через 2 хвилини додайте в каструлю на скибочки нарізані печериці, а також крупно нарізане куряче філе. Варіть на середньому вогні 10 хвилин.
Потім додайте дрібно нарізаний перець чилі. Перемішайте, поварите ще 3-4 хвилини, після чого знімайте з вогню і подавайте до столу.
Імбир і лемонграсс є не рекомендую, тому його краще виловити з каструлі, перш ніж подавати суп тому кха кай. Прямо в тарілку для смаку можна вичавити трохи лимонного соку (по бажанню). Смачного!