Рецепт Токаш (коржик) фото

Токаш (коржик)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На сніданок, Швидкий сніданок
Випічка, Хліб, Коржі

Вода і борошно - ось два простих продукту, з яких можна приготувати хліб. Для багатьох народів хліб - це частина культури, і у кожного є свої національні рецепти. Сьогодні приготуємо казахський Токаш.

Токаш - це національна казахська коржик, приготована з кислого тесту і запечена в тандирі (спеціальна піч у казахів). Ми приготуємо Токаш на сучасній кухні в духовці.

Коржик краще формувати руками, щоб тісто відчуло тепло ваших рук. Токаш подають остиглим до чаю або до гарячих страв в якості хліба.

  • Борошно - 2 склянки (об'ємом 200 мл.)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Вода - 170 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
токаш (коржик) - фото крок 1
Нам знадобляться: мука, дріжджі, вода, сіль і рослинне масло для змащення рук.
токаш (коржик) - фото крок 2
Борошно просійте, зробіть в центрі поглиблення, куди додайте дріжджі, теплу воду і сіль. Руки змастіть рослинною олією, замісіть тепер кисле тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин для підйому.
токаш (коржик) - фото крок 3
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділи 4 рівні частини, кожну з яких занурте в борошно (обваляйте їх в ній). З кожної частини тесту сформуйте руками корж. В середині коржі зробіть (пальцями) поглиблення, наколи його виделкою. Змастіть маслом деко, викладіть на нього коржі. Випікайте їх до готовності (приблизно 20 хвилин).
токаш (коржик) - фото крок 4
Остудіть коржі під рушником, подавайте їх до столу. Смачного!

Схожі рецепти