Токаш (коржик)
(покроковий рецепт з фото)
Вода і борошно - ось два простих продукту, з яких можна приготувати хліб. Для багатьох народів хліб - це частина культури, і у кожного є свої національні рецепти. Сьогодні приготуємо казахський Токаш.
Токаш - це національна казахська коржик, приготована з кислого тесту і запечена в тандирі (спеціальна піч у казахів). Ми приготуємо Токаш на сучасній кухні в духовці.
Коржик краще формувати руками, щоб тісто відчуло тепло ваших рук. Токаш подають остиглим до чаю або до гарячих страв в якості хліба.
- Борошно - 2 склянки (об'ємом 200 мл.)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 170 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Нам знадобляться: мука, дріжджі, вода, сіль і рослинне масло для змащення рук.
Борошно просійте, зробіть в центрі поглиблення, куди додайте дріжджі, теплу воду і сіль. Руки змастіть рослинною олією, замісіть тепер кисле тісто. Накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин для підйому.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Тісто розділи 4 рівні частини, кожну з яких занурте в борошно (обваляйте їх в ній). З кожної частини тесту сформуйте руками корж. В середині коржі зробіть (пальцями) поглиблення, наколи його виделкою. Змастіть маслом деко, викладіть на нього коржі. Випікайте їх до готовності (приблизно 20 хвилин).
Остудіть коржі під рушником, подавайте їх до столу. Смачного!