Арабський коржик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Піч в домашніх умовах найрізноманітніші коржі замість хліба не тільки зручно, але і дуже смачно! Поспішаю поділитися з вами простим рецептом піти, який обов'язково варто взяти на замету.
Опис приготування:
Перед вами цікавий спосіб, як приготувати арабську корж. Вона хороша тим, що її можна подавати до столу не тільки до перших страв, але і використовувати в якості закуски, наприклад. Завдяки порожнини всередині, піту можна наповнити соусом, салатом або м'ясними делікатесами. Ваша сім'я напевно оцінить цей маленький шедевр.
- Борошно - 2.5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 6 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок (приблизно)
1. Набір інгредієнтів досить простий, як і сам рецепт.
2. У теплій воді для початку розчиніть цукор і сіль.
3. Дріжджі всипте в глибоку миску з просіяного борошном.
4. Влийте воду.
5. І перемішайте як слід.
6. Потроху вливайте оливкова олія, перемішуючи. Тісто має вийти м'яким і гладким. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплі для підйому.
7. Ось таке пишне тісто вийшло в результаті. Значить, можна приступати безпосередньо до випічки. Увімкніть духовку на максимум і залиште розігріватися.
8. Тісто розділи 8-9 рівних частин. У духовку відправте лист, на якому будете випікати корж, він теж повинен розігрітися.
9. Розкачайте тісто порційними коржами, викладіть на гарячий деко і відправте в духовку хвилин на 5.
10. За цей час коржі добре піднімуться, але не встигнуть пересушити. Поки випікаються наступні, готові коржі накрийте чистим рушником.