Арабський коржик в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Піч в домашніх умовах найрізноманітніші коржі замість хліба не тільки зручно, але і дуже смачно! Поспішаю поділитися з вами простим рецептом піти, який обов'язково варто взяти на замету.
Перед вами цікавий спосіб, як приготувати арабську корж. Вона хороша тим, що її можна подавати до столу не тільки до перших страв, але і використовувати в якості закуски, наприклад. Завдяки порожнини всередині, піту можна наповнити соусом, салатом або м'ясними делікатесами. Ваша сім'я напевно оцінить цей маленький шедевр.
- Борошно - 2.5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Дріжджі - 6 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок (приблизно)
1. Набір інгредієнтів досить простий, як і сам рецепт.
2. У теплій воді для початку розчиніть цукор і сіль.
3. Дріжджі всипте в глибоку миску з просіяного борошном.
4. Влийте воду.
5. І перемішайте як слід.
6. Потроху вливайте оливкова олія, перемішуючи. Тісто має вийти м'яким і гладким. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплі для підйому.
7. Ось таке пишне тісто вийшло в результаті. Значить, можна приступати безпосередньо до випічки. Увімкніть духовку на максимум і залиште розігріватися.
8. Тісто розділи 8-9 рівних частин. У духовку відправте лист, на якому будете випікати корж, він теж повинен розігрітися.
9. Розкачайте тісто порційними коржами, викладіть на гарячий деко і відправте в духовку хвилин на 5.
10. За цей час коржі добре піднімуться, але не встигнуть пересушити. Поки випікаються наступні, готові коржі накрийте чистим рушником.