Узбецька коржик без дріжджів (в духовці)
(покроковий рецепт з фото)
Особливе місце в узбецькій кухні займають коржики. Є особлива технологія їх приготування, за допомогою спеціального пристосування. Розповідаю, як приготувати узбецькі коржики без дріжджів (в духовці).
Традиційні коржі готуються в тиндирі. Але таке пристосування є не у всіх, тому рецепт видозмінений для звичайної духовки. Можна зробити коржі з цибулею, із зеленню або з насінням. Особливість цієї випічки в тому, що коржі можуть зберігатися близько 1 тижні і не втратять смакових якостей.
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 0, 5 L
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно - 1 кілограм
- Сіль - 2 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
- Насіння - За смаком
1
У миску просійте борошно, додайте розпушувач, сіль, перемішайте. Влейте молоко (його можна замінити водою) і викладіть розм'якшене вершкове масло, замісіть тісто.
2
Розділити тісто 2 рівні частини, кожну скачайте в кулю і накрийте рушником, залиште на 15 хвилин.
3
Через зазначений час приберіть рушник, кожен шар розімніть руками в коржик завтовшки близько 0, 4 см.
4
Сформуйте невисокі бортики і зробіть малюнок чекічем (спеціальне пристосування). Якщо його немає, тоді виделкою.
5
Змастіть коржі жовтком, посипте кунжутом, çernuşkoy, гарбузовим насінням або іншими насінням. Перекладіть коржі на деко або в сковороду.
6
Випікайте в розігрітій до 250 градусів духовці 15-20 хвилин. Смачного!