Коржик без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кожен час від часу любить побалувати себе смачною випічкою, але дріжджове тісто шкодить фігурі, тому я хочу поділитися рецептом, як приготувати корж без дріжджів.
Такі коржі смачно вживати і гарячими, і холодними. Окремо радує простота їх приготування. Ці коржі стануть постійними гостями в вашому домі, якщо ви хоча б раз їх спече. Жінки особливо оцінять цей рецепт за користь для фігури. Такі коржі можуть скласти альтернативу хлібу при поїздках на природу.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Борошно грубого помелу - 80 грам
- Розпушувач - 3/4 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 10 грам
- Мед - 30 мілілітрів
- Молоко - 125 мілілітрів
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1
З'єднайте в глибокій мисці просіяне борошно, розпушувач, корицю, сіль і добре перемішайте.
2
Вершкове масло розтопіть разом з медом і молоком. Додайте до сухих компонентів і вимісити липке тісто.
3
Викладіть тісто на посипану борошном дошку і розкачати пласт товщиною не більше 2 см. Зверніть увагу, що віддають перевагу катанню тісто потрібно качалкою, змоченою у воді, щоб тісто не прилипало.
4
З цього пласта треба сформувати коржі діаметром близько 5 см, не дуже великі.
5
Розігрійте духовку до 220 градусів і відправте туди коржі на 15 хвилин. Вийміть і остудіть. Смачного!