Рецепт Арабський коржик фото

Арабський коржик
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто
Страви без випічки
На полуденок , На природу , На сніданок
Випічка , Хліб , Коржі
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

М'який, повітряний, пишний хліб. Ось така вона, арабська коржик, Бінт Аль сан (буквально Дочка Таралкі). Подається до основних страв, в якості хліба або з молочними напоями. Заходьте, угощайтесь!

Опис приготування:

Ось простий рецепт, як приготувати арабську корж. Випікається вона шарами-коржиками, верх посипається кунжутом. Готова Bint Al sahn змащується розтопленим вершковим маслом і подається з медом.

Зазвичай її їдять, не розрізаючи, а відламуючи або відщипуючи шматочки і вмочуючи в мед, який ставлять в блюдечку, іноді навіть на верхівку випічки. Спробуйте і ви цю чудову випічку.

  • Борошно - 450 грам(+50 г на"підпис" lépések)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам(75 г - в тісто; 75 г - для змащення)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мед - 2 Ст. Ложки (для подачі)
арабська коржик - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
арабська коржик - фото крок 2
Дріжджі, цукор і 1 ст. L. Борошна розведіть у теплій воді. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації дріжджів до появи пінної шапочки.
арабська коржик - фото крок 3
У борошні зробіть поглиблення, влийте дріжджову суміш і яйця, збиті виделкою. Перемішайте, додайте 75 г м'якого вершкового масла. Змастіть руки рослинним маслом і вимішують тісто 10 хвилин. Помістіть його в миску, змащену олією і накрийте. Поставте тісто в тепле місце на 1-1, 5 години для підйому.
арабська коржик - фото крок 4
Тісто добре піднялося через 1 час.
арабська коржик - фото крок 5
Тісто розділи 10 частин.
арабська коржик - фото крок 6
Робочу поверхню присипте борошном. Кожну частину розкачати / розтягніть в тонкий корж і змастіть розтопленим вершковим маслом. Викладайте коржі в форму діаметром близько 24 см.
арабська коржик - фото крок 7
Накрийте форму харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
арабська коржик - фото крок 8
Розігрійте духовку до 180 ° С. За бажанням посипте верх коржі кунжутом і випікайте 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
арабська коржик - фото крок 9
Готову арабську корж полийте розтопленим вершковим маслом, остудіть і подавайте до перших страв. Або остудіть і полийте рідким медом, подавайте з молочними продуктами. Смачного!

Схожі рецепти