Рецепт Арабський коржик фото

Арабський коржик
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня , Східна кухня
Тісто
Страви без випічки
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Хліб, Коржі

М'який, повітряний, пишний хліб. Ось така вона, арабська коржик, Бінт Аль сан (буквально Дочка Таралкі). Подається до основних страв, в якості хліба або з молочними напоями. Заходьте, угощайтесь!

Ось простий рецепт, як приготувати арабську корж. Випікається вона шарами-коржиками, верх посипається кунжутом. Готова Bint Al sahn змащується розтопленим вершковим маслом і подається з медом.

Зазвичай її їдять, не розрізаючи, а відламуючи або відщипуючи шматочки і вмочуючи в мед, який ставлять в блюдечку, іноді навіть на верхівку випічки. Спробуйте і ви цю чудову випічку.

  • Борошно - 450 грам(+50 г на "підпис" lépések)
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам(75 г - в тісто; 75 г - для змащення)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Мед - 2 Ст. Ложки (для подачі)
арабська коржик - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
арабська коржик - фото крок 2
Дріжджі, цукор і 1 ст. L. Борошна розведіть у теплій воді. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації дріжджів до появи пінної шапочки.
арабська коржик - фото крок 3
У борошні зробіть поглиблення, влийте дріжджову суміш і яйця, збиті виделкою. Перемішайте, додайте 75 г м'якого вершкового масла. Змастіть руки рослинним маслом і вимішують тісто 10 хвилин. Помістіть його в миску, змащену олією і накрийте. Поставте тісто в тепле місце на 1-1, 5 години для підйому.
арабська коржик - фото крок 4
Тісто добре піднялося через 1 час.
арабська коржик - фото крок 5
Тісто розділи 10 частин.
арабська коржик - фото крок 6
Робочу поверхню присипте борошном. Кожну частину розкачати / розтягніть в тонкий корж і змастіть розтопленим вершковим маслом. Викладайте коржі в форму діаметром близько 24 см.
арабська коржик - фото крок 7
Накрийте форму харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
арабська коржик - фото крок 8
Розігрійте духовку до 180 ° С. За бажанням посипте верх коржі кунжутом і випікайте 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
арабська коржик - фото крок 9
Готову арабську корж полийте розтопленим вершковим маслом, остудіть і подавайте до перших страв. Або остудіть і полийте рідким медом, подавайте з молочними продуктами. Смачного!

Схожі рецепти