Арабський коржик
(покроковий рецепт з фото)
М'який, повітряний, пишний хліб. Ось така вона, арабська коржик, Бінт Аль сан (буквально Дочка Таралкі). Подається до основних страв, в якості хліба або з молочними напоями. Заходьте, угощайтесь!
Ось простий рецепт, як приготувати арабську корж. Випікається вона шарами-коржиками, верх посипається кунжутом. Готова Bint Al sahn змащується розтопленим вершковим маслом і подається з медом.
Зазвичай її їдять, не розрізаючи, а відламуючи або відщипуючи шматочки і вмочуючи в мед, який ставлять в блюдечку, іноді навіть на верхівку випічки. Спробуйте і ви цю чудову випічку.
- Борошно - 450 грам(+50 г на "підпис" lépések)
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам(75 г - в тісто; 75 г - для змащення)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Дріжджі, цукор і 1 ст. L. Борошна розведіть у теплій воді. Залиште в теплому місці на 10 хвилин для активації дріжджів до появи пінної шапочки.
У борошні зробіть поглиблення, влийте дріжджову суміш і яйця, збиті виделкою. Перемішайте, додайте 75 г м'якого вершкового масла. Змастіть руки рослинним маслом і вимішують тісто 10 хвилин. Помістіть його в миску, змащену олією і накрийте. Поставте тісто в тепле місце на 1-1, 5 години для підйому.
Тісто добре піднялося через 1 час.
Тісто розділи 10 частин.
Робочу поверхню присипте борошном. Кожну частину розкачати / розтягніть в тонкий корж і змастіть розтопленим вершковим маслом. Викладайте коржі в форму діаметром близько 24 см.
Накрийте форму харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 ° С. За бажанням посипте верх коржі кунжутом і випікайте 35-40 хвилин до рум'яної скоринки.
Готову арабську корж полийте розтопленим вершковим маслом, остудіть і подавайте до перших страв. Або остудіть і полийте рідким медом, подавайте з молочними продуктами. Смачного!